Μητσοτάκης: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία 

Διαβάζεται σε 4'
Μητσοτάκης: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία 

Ο πρωθυπουργός έδωσε μία είδηση κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πιλοτικό πρόγραμμα σχετικά με την απαγόρευση κινητών στις σχολικές αίθουσες

Για lockers στα σχολεία, όπου θα τοποθετούνται τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Με αφορμή ειδικότερα ένα σχόλιο της Προέδρου της Δημοκρατίας για το πρόβλημα του bullying, ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική και τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, από τη στιγμή που ο μαθητής θα πάει στο σχολείο μέχρι να φύγει.

“Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι απλά προσδοκία” τόνισε ο πρωθυπουργός. Με αφορμή δε την πρώτη αποβολή που επιβλήθηκε σήμερα σε μαθητή για χρήση κινητού στο σχολείο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι “το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό, αλλά να αντιληφθούμε όλοι ότι τελικά αυτό βοηθά τη μαθησιακή διαδικασία”. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τους συλλόγους γονέων συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια, προσθέτοντας “και γιατί όχι, κάποια βήματα παραπέρα”. Στο σημείο αυτό αποκάλυψε ότι έχει ήδη συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τη δυνατότητα “να προμηθεύσουμε, σε πρώτη φάση ένα πεπερασμένο αριθμό σχολείων πιλοτικά με locker, ώστε τα παιδιά να κλειδώνουν τα κινητά όταν πάνε στο σχολείο”. 

Σημείωσε πάντως ότι οι δράσεις αυτές δεν πρέπει να επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την αποδοχή της σχολικής κοινότητας, καταλήγοντας: “Να το κάνουμε πράξη όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας” .

“Αισιοδοξούμε ότι το Νοέμβριο θα έχουμε την τελική επιβεβαίωση για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία”

Ο κ.Μητσοτάκης από την άλλη αναφέρθηκε στη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Σημείωσε ότι έχουν τοποθετηθεί 30.000 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και ότι χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο “ψηφιακό φροντιστήριο” για παιδιά της Γ Λυκείου.

“Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης διατίθενται όχι μόνο για έργα υποδομής αλλά και δράσεις που βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στην εξαγγελία για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική άνεση και περιμένουν καιρό σε λίστα να υποβληθούν σε αναγκαίες επεμβάσεις. Υπενθύμισε ότι το όφελος για τους γιατρούς σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες θα εκταμιευθεί επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης “μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση” και πρόσθεσε: Αισιοδοξούμε ότι το Νοέμβριο θα έχουμε την τελική επιβεβαίωση της απόφασης, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή του μέτρου”. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα “Σπίτι μου 2” συνολικού ύψους δυο δισ, εκ των οποίων ένα δισ πρόσθετοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και ένα δισ από τις τράπεζες. Υπενθύμισε ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα 20.000 πολίτες θα αποκτήσουν σπίτι με κόστος στεγαστικού χαμηλότερο από το ενοικιο που θα πλήρωναν για αντίστοιχη κατοικία.

“Φιλοδοξούμε να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους, διευρύνοντας τα κριτήρια και ταυτόχρονα θα διαθέσουμε 400 εκ ευρώ για επισκευές σπιτιού χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να κάνουν οι πολίτες ενεργειακή αναβάθμιση ενδεχομένως σε διαμερίσματα κλειστά”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χαρτοφυλάκιο για τις βιώσιμες μεταφορές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό, το οποίο υπενθυμίζεται ότι αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα