Κύπρος: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Γενικός Ελεγκτής – Τι καταγγέλλει

Διαβάζεται σε 2'
Κύπρος: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Γενικός Ελεγκτής – Τι καταγγέλλει
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης NurPhoto via ZUMA Press/Visualhellas.g ©Kostas Pikoulas/

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Γενικός Ελεγκτής της Κύπρου, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. “Είναι μία μαύρη μέρα για την Κύπρο” υποστηρίζει ο ίδιος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου αποφάσισε ομόφωνα την παύση των καθηκόντων του Γενικού Ελεγκτή του κράτους, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το Συμβούλιο έκανε λόγο για μετέωρες θέσεις του Γενικού Ελεγκτή για παρακώληση του έργου του ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στους ισχυρισμούς του ότι δεχόταν επιθέσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα.

“Η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή σε σειρά γνωματεύσεων, με βάση τα τεκμήρια, δεν πρόκειται για απλά μια έκφραση ή μια διαφωνία. Αφορούν τον τρόπο αντίδρασης και τα κίνητρα, αφού αμφισβητούνται οι προθέσεις του και τα Συνταγματικά του δικαιώματα”, σημείωνε μεταξύ άλλων η πολυσέλιδη απόφαση του οργάνου.

“Είναι η τελική μας κρίση πως παραβίασε τα έσχατα όρια και επέδειξε συμπεριφορά πολύ κατώτερη των περιστάσεων… συμπεριφορά που τον καθιστά ανίκανο να επιτελέσει τα καθήκοντά του, καταλήγει το κείμενο της απόφασης.

Τι καταγγέλλει ο κ. Μιχαηλίδης

Για νίκη του συστήματος και ήττα του αγώνα κατά της διαφθοράς μίλησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για «φάγωμά» του από το σύστημα, με μια απόφαση που περιέχει χαρακτηρισμούς εναντίον του, χειρότερους ακόμη και από αυτούς που αποδόθηκαν στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, όπως αναφέρει το philenews.

«Υπηρέτησα 10 χρόνια τον θεσμό και φεύγω έχοντας απόλυτη ήσυχη τη συνείδηση μου. Το έργο που παρήχθη μιλά από μόνο του και αναγνωρίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς», ανέφερε αρχικά. Συνέχισε λέγοντας ότι «από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μου υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια φαγώματος μου, σε μια προσπάθεια με την οποία συντάχθηκε και ο νυν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης».

«Είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα πέτυχε την καρατόμησή μου παρουσιάζοντας με ως τον χειρότερο κρατικό αξιωματούχο που πέρασε από την Κύπρο από το 1960», πρόσθεσε ακολούθως, σημειώνοντας ότι «μου αποδίδονται χαρακτηρισμοί χειρότεροι κι από του Ρίκκου Ερωτοκρίτου».

Πρόσθεσε ότι «το περιεχόμενο της απόφασής καταργεί τον ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η απόφαση είναι κόλαφος στην ελευθέρια λόγου στην Κύπρο. Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα