Υπόθεση Gisèle P.: Σοκαριστική ομολογία 63χρονου – “Έκανα στη σύζυγό μου ό,τι και ο Pelicot”

Διαβάζεται σε 3'
Υπόθεση Gisèle P.: Σοκαριστική ομολογία 63χρονου – “Έκανα στη σύζυγό μου ό,τι και ο Pelicot”
(AP Photo/Lewis Joly, File)

Συνεργάτης του Dominique Pelicot αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι ο 71χρονος τον έπεισε να προβεί σε παρόμοιες κακοποιητικές πράξεις σε βάρος της συζύγου του. Τι κατέθεσε.

Με μία ακόμα σοκαριστική κατάθεση συνεχίστηκε η δίκη του Dominique Pelicot, ο οποίος κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του και καλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν επί σχεδόν μία δεκαετία, σήμερα, Τετάρτη (18/9).

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο βήμα ανέβηκε ο 63χρονος Ζαν-Πιερ Μαρεσάλ, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, “μυήθηκε” από τον Pelicot και προέβη σε αντίστοιχες κακοποιητικές πράξεις σε βάρος της συζύγου του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 63χρονος συνεργάστηκε με τον Pelicot για να ναρκώσει και να βιάσει τη γυναίκα του, Σίλια, λίγο μετά τη γνωριμία τους στο διαδίκτυο.

Ο Μαρεσάλ, περιέγραψε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι αδερφές του υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους σε μικρότερη ηλικία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις δικές του πράξεις. “Ο Pelicot ήταν αυτός που απελευθέρωσε τον εσωτερικό μου δαίμονα”, ανέφερε κατά την κατάθεσή του.

“Μετανιώνω για τις πράξεις μου. Αγαπώ τη γυναίκα μου”, δήλωσε ακόμη, τονίζοντας πως “Αν δεν είχα γνωρίσει τον κ. Pelicot, δεν θα είχα διαπράξει αυτή την πράξη”.

 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μαρεσάλ γνώρισε τον Pelicot σε έναν ιστότοπο με το όνομα Coco – ο οποίος πλέον έχει “κατέβει”-, όπου ο Pelicot φέρεται να του έδειξε εικόνες από τους βιασμούς της συζύγου του από τους άνδρες που είχε στρατολογήσει.

Ο Μαρεσάλ ανέφερε στο δικαστήριο ότι έπεσε τυχαία πάνω στον ιστότοπο και αρχικά αρνήθηκε την πρόταση του Pelicot να βιάσει τη γυναίκα του, αλλά τελικά ενέδωσε. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Pelicot νάρκωσε επίσης τη γυναίκα του Μαρεσάλ και τη βίασε, ενώ ο Μαρεσάλ παρακολουθούσε.

Ο Pelicot παραδέχθηκε την ενοχή του για τον βιασμό της συζύγου του Μαρεσάλ και εξέφρασε τη λύπη του, προσθέτοντας ότι διέκοψε τις επαφές μαζί τους μετά από ένα περιστατικό όπου εκείνη ξύπνησε ενώ βρισκόταν στο δωμάτιό της. Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο 71χρονος κατηγορούμενος καταγράφηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις 12 επιθέσεις κατά της Σίλιας Μαρεσάλ.

Η 54χρονη γυναίκα έχει πέντε παιδιά με τον Μαρεσάλ και έχει παραμείνει στο πλευρό του, χωρίς να υποβάλει καταγγελία.

Σημειώνεται ότι ο Μαρεσάλ δεν κατηγορείται για τον βιασμό της Gisele Pelicot, η οποία αναμένεται να καταθέσει αργότερα σήμερα (18/9).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα