Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic

Διαβάζεται σε 3'
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο σεμινάριο «Osteon Ortho & Spine Course», που διοργανώθηκε  13 & 14 Σεπτεμβρίου   από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο περιελάμβανε 65 ομιλίες καταξιωμένων Ορθοπαιδικών, Νευροχειρουργών και Χειρουργών Σπονδυλικής Στήλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και 10 ώρες πρακτικής άσκησης στις πιο σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στις αρθρώσεις του ώμου, του γόνατος, της ποδοκνημικής και της σπονδυλικής στήλης.

Οι συμμετέχοντες ιατροί είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις νέες, εξελιγμένες τεχνικές, με θεωρητική και ταυτόχρονη πρακτική άσκηση σε τέσσερις διαφορετικές ανατομικές περιοχές μέσα σε ένα διήμερο εντατικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, τόνισε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδείξει την προσήλωσή του, τόσο στην εκπαίδευση των νέων ιατρών, όσο και στην πρωτοπορία της εφαρμογής καινοτόμων και σύγχρονων θεραπευτικών τεχνικών. Πιστοί στο στόχο μας, είμαστε πάντα αρωγοί σε εκπαιδευτικές προσπάθειες, που σκοπό έχουν την βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας».

Για πρωτοποριακό σεμινάριο έκανε λόγο και ο Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Άνω Άκρου, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για 2η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα εντατικό διήμερο σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση νέων συναδέλφων, ορθοπεδικών, νευροχειρουργών και χειρουργών σπονδυλικής στήλης».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σταραντζής, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ανέφερε: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεχούς εκπαίδευσης και βελτίωσης. Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις της νέας γενιάς των χειρουργών».

Στιγμιότυπο από την πρακτική άσκηση ιατρών

Ο κ. Βασίλειος Σακελλαρίου, Ορθοπεδικός, Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχύου – Γόνατος και Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σημείωσε: «Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από πτωματικά παρασκευάσματα να καταφέρουμε να δείξουμε νέες τεχνικές, τόσο για τη θεραπεία ελλειμάτων χόνδρου στο γόνατο, προβλήματα που αφορούν την επιγονατίδα, όσο και νέες τεχνικές σχετικά με αρθροπλαστικές ρομποτικής χειρουργικής».

Ο Επικ. Καθηγητής Νευροχειρουργικής, Βασίλειος Βουγιούκας, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς φέτος είχαμε καλεσμένους διακεκριμένους συναδέλφους από το εξωτερικό, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι ενίσχυσαν την πολύ σημαντική προσπάθειά μας να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση ετών σε νεότερους συναδέλφους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα