Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν φεστιβάλ ποίησης στο Μέγαρο

Γέφυρες – Ποίηση τώρα περισσότερο από ποτέ. Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών του Κύκλου Ποιητών αρχίζει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Η ποίηση σε βρίσκει”. Δεκατέσσερις έλληνες και ξένοι ποιητές, επί σκηνής, καθισμένοι σε τραπέζι, διαβάζουν ποιήματά τους. Η Γωγώ Μπρέμπου απαγγέλλει. Σερβίρεται στους ποιητές κόκκινο κρασί. Ταυτόχρονα προβάλλονται εικόνες στην οθόνη, ενώ ζωντανή μουσική συμπληρώνει με μελωδίες την ατμόσφαιρα. Μια βραδιά λέξεων, ήχων, στίχων, μουσικής, κίνησης, βίντεο. Ποίηση τώρα περισσότερο από ποτέ, και όχι μόνο στα φεστιβάλ ποίησης. Γιατί η ποίηση δεν είναι τέχνη παρακατιανή, αλλά η χύτρα του πολιτισμού. Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ακούμε γλώσσες πολλών εθνών που αφουγκράζονται τις αγωνίες του πλανήτη. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer – Δωρεάν στο Μουσείο Μπενάκη

Ωρα για Μουσείο! – 23.09.2024, 11:30 – 13:00. Η Διατροφή στην Ελληνική Τέχνη (Μέρος Α’). Η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται ευεργετική για τη σωματική και πνευματική υγεία και συμβάλλει αποδεδειγμένα στη μακροζωία. Οι Έλληνες και οι γειτονικοί τους λαοί αντάλλαξαν για αιώνες μέσα στην κοινή θάλασσα που τους περιέβαλλε διατροφικές συνήθειες διαμορφώνοντας ένα πλούσιο σε ποικιλία και θρεπτική αξία διαιτολόγιο.

Χρηστικά αντικείμενα της εστίασης από την Εποχή του Χαλκού έως τους πρώτους Βυζαντινούς Αιώνες θα μας καθοδηγήσουν στο γοητευτικό ταξίδι της γεύσης φωτίζοντας την ευεργετική αξία συστατικών που γεννά παραδοσιακά η ελληνική φύση. Τι κοινό έχουν οι γαστρονομικές προτιμήσεις ενός Μινωίτη, ενός Αθηναίου συμποσιαστή ή μίας ευσεβούς Χριστιανής της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας; Τα αντικείμενα του Μουσείου γίνονται μάρτυρες της ωφέλειας της Μεσογειακής Δίαιτας διαχρονικά και εμπνέουν μία αληθινή γευστική εμπειρία ως επίλογο της ημέρας.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και στο σπίτι με ένα έντυπο, όπου πρωταγωνιστούν μουσειακά αντικείμενα, σχετικά με τη γεύση. Με τη συνεργασία της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00 Τ 210 3671 067 – 69, [email protected]).

Βάνια Τλούπα “50 women over 50” – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας

H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την έκθεση 50 women over 50 της γνωστής φωτογράφου Βάνιας Τλούπα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

50 ξεχωριστές γυναίκες άνω των 50, μαγνητίζουν τον φακό της φωτογράφου συνθέτοντας έναν ύμνο στη γυναίκα, την κομψότητα, τη θηλυκότητα και την πληρότητα που δεν συμβιβάζεται και είναι απαλλαγμένη από φίλτρα και περιττά στοιχεία. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο γοητευτικές γυναίκες, τα συναισθήματα και την αλήθεια τους, ανατρέποντας πανηγυρικά κάθε κοινωνικό στερεότυπο του παρελθόντος γύρω από την ηλικία και την ωριμότητα.

Όπως σημειώνει η φωτογράφος: “Η φωτογραφία πορτρέτου είναι μια πρόκληση  για μένα, γιατί θέλω να δημιουργώ μια εικόνα που να προκαλεί αίσθηση, να βγάζει το συναίσθημα του ανθρώπου που κάθεται απέναντί μου αλλά και το δικό μου τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο φακός μου είναι εστιασμένος διαρκώς στον άνθρωπο.

Αγαπώ τον άνθρωπο, αναζητώ την αλήθεια του μέσα από το βλέμμα, και από αυτή τη διαδικασία εξερευνώ και τον εαυτό μου. Έτσι επιτυγχάνεται το απόλυτο πορτρέτο για μένα. Μετά τα πενήντα, ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ με τη γυναίκα αυτής της ηλικίας και να προσεγγίσω τη γυναικεία φύση, με τη δική μου ματιά. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα project-ύμνο στη σύγχρονη γυναίκα που να αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι η είσοδος στην ωριμότητα είναι για όλες εμάς η έναρξη ενός προκλητικού ταξιδιού με μια δική του γοητεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα