Ισραήλ: Ρίχνει Αφρικανούς αιτούντες άσυλο στις μάχες με αντάλλαγμα τη χορήγηση καθεστώτος προστασίας

Διαβάζεται σε 2'
Άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού
Άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού AP

Το Ισραήλ ενισχύει τις γραμμές του IDF με Αφρικανούς αιτούντες άσυλο στους οποίους υπόσχεται καθεστώς προστασίας.

Στην προσπάθειά του να επικρατήσει σε όλα τα μέτωπα του πολέμου με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ επιστρατεύει ακόμα και τους αιτούντες άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Haaretz η ισραηλινή κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες έτσι ώστε να σταλούν στα μέτωπα αιτούντες άσυλο από την Αφρική που θα αποδεχθούν τη σχετική πρόσκληση.

Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση Νετανιάχου θα προσφέρει στους ίδιους και τις οικογένειές τους καθεστώς προστασίας.

Οπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ ζουν περίπου 30.000 Αφρικανοί αιτούντες άσυλο εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι άνδρες. Στους 3.500 συγκαταλέγονται μόνο οι Σουδανοί που βρίσκονται υπό προσωρινό καθεστώς παραμονής στη χώρα.

Είναι γεγονός, σύμφωνα με το συντάκτη του ρεπορτάζ, ότι το να καταταγούν στο στρατό αποτελεί για τους αιτούντες άσυλο τον άμεσο τρόπο να ενσωματωθούν στην κοινωνία του Ισραήλ γι’ αυτό και αρκετοί το σκέφονται σοβαρά.

Αιτών ασύλου κατήγγειλε την ίδια ώρα ότι προ ημερών δέχθηκε τηλεφώνημα από την Ισπανία να παρουσιαστεί αμέσα σε μονάδα ασφαλείας. Εκεί του είπαν ότι ο πόλεμος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το Ισραήλ και ότι αναζητούσαν αιτούντες άσυλο προς άμεση στράτευση και συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα