Η Έφη Αχτσιόγλου για το empathetic leadership: Μπορούμε να είμαστε μαχητικοί χωρίς να είμαστε χυδαίοι

Διαβάζεται σε 2'
Η Έφη Αχτσιόγλου για το empathetic leadership: Μπορούμε να είμαστε μαχητικοί χωρίς να είμαστε χυδαίοι

Ολα όσα τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στο Global Progress Action του Καναδά για την ενσυναίσθηση στην ηγεσία.

Στο πάνελ για το empathetic leadership (ηγεσία με ενσυναίσθηση) της συνόδου Global Progress Action συμμετείχε το Σάββατο η Έφη Αχτσιόγλου στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς βρισκόταν στο εν λόγω πάνελ μαζί με τις Jacinda Ardern, πρώην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Romina Kuko, αναπληρώτρια Υπουργό εσωτερικών της Αλβανίας, Kati Piri βουλεύτρια του εργατικού κόμματος της Ολλανδίας και Klara Dobrev ευρωβουλεύτρια, πρωην Αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μέλος του δημοκρατικού συνασπισμού της Ουγγαρίας.

Από την πλευρά της, η πρώην Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η στερεοτυπική αντίληψη αντιμετωπίζει την ευγένεια και το σεβασμό ως αδυναμίες στην πολιτική. Όμως μπορεί κανεις να είναι παθιασμένος για τις ιδέες του χωρίς να είναι επιθετικός, να είναι αποτελεσματικός χωρίς να γίνεται προσβλητικός, να είναι μαχητικός χωρίς να γίνεται χυδαίος. Ότι αυτός είναι ο τρόπος αλλαγής του κυρίαρχου μοντέλου του πολιτικού που εξάλλου απομακρύνει τους πολιτες από την πολιτική.

Στη συζήτηση σχολιάστηκε, με αυτοκριτική διάθεση, το ζήτημα της απομάκρυνσης των νέων από την πολιτική.Τονίστηκε ότι οι πολιτικοί οφείλουν να μιλήσουν τη γλώσσα τους και να δεχθούν την εμπλοκή τους με διαφορετικούς τρόπους από την παραδοσιακή κομματική οργάνωση που οι ίδιοι έμαθαν.

Συζητήθηκε επίσης το μεταναστευτικό και η τεράστια αδυναμία των προοδευτικών δυνάμεων να χειριστούν πολιτικά το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η δεξιά και η άκρα δεξιά έχουν κερδίσει ιδεολογικά αυτό το πεδίο. Οφείλουν οι προοδευτικοί πολιτικοί, όπως σχολίασε το πάνελ, αντί να διολισθαίνουν στη δεξιά ρητορική να ανασυγκροτήσουν την αφήγηση δινοντας τη μάχη των ιδεών.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των συκοφαντικών επιθέσεων που έχουν δεχθεί ή δέχονται ακόμα οι συμμετέχουσες και άλλοι προοδευτικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο. Η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να χτιστούν μηχανισμοί αυτοπροστασίας που θα επιτρέψουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “να παραμένουμε ενεργές πολιτικά αλλά συγχρόνως να μπορούμε να υπερβαίνουμε την και τη σημερινή «σκόνη» ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε στρατηγικά για να υπηρετούμε την κοινωνική αλλαγή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα