Ιταλία: Oικογένεια καταπλακώθηκε από κατάρρευση κτιρίου – Νεκρά δύο παιδιά

Διαβάζεται σε 2'
Κτίριο κατέρρευσε μετά από έκρηξη έξω από τη Νάπολι
Κτίριο κατέρρευσε μετά από έκρηξη έξω από τη Νάπολι Vigili del Fuoco/X

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων μετά την κατάρρευση κτιρίου μετά από έκρηξη έξω από τη Νάπολι. Νεκρά δύο παιδιά ηλικίας 4 και 6 χρονών.

Διαρροή φυσικού αερίου σε σπίτι ηλικιωμένης προκάλεσε έκρηξη με αποτέλεσμα την κατάρρευση διώροφου κτηρίου έξω από την Νάπολη, στην περιοχή Σαβιάνο νωρίς το πρωί της Κυριακής (22/09).

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, στον πρώτο όροφο ζούσε πενταμελής οικογένεια, ζευγάρι με τρία παιδιά. Καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και πυροσβέστες επιχειρούν για την διάσωσή τους.

Γύρω στις 9 το πρωί, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς τον πατέρα και το 2χρονο παιδί του από τα ερείπια. Ωστόσο, η 4χρονη αδελφή του βρέθηκε ήδη νεκρή, σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

Τριάντα λεπτά αργότερα, το σώμα του μεγαλύτερου της αδελφού, ηλικίας 6 ετών, ανασύρθηκε επίσης νεκρό από τα ερείπια.

Οι προσπάθειες των διασωστών συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα υπόλοιπα άτομα που είναι θαμμένα. Η σύζυγος του άνδρα που διασώθηκε και ένα 6χρονο παιδί, εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως και η ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στον πάνω όροφο.

Σύμφωνα με τους διασώστες, ακούστηκαν κραυγές κάτω από τα ερείπια.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι πιο δύσκολες λόγω της ανάγκης να αποφευχθεί η μετακίνηση των ερειπίων, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους εγκλωβισμένους. Πολλοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και προσφέρουν βοήθεια, αλλά κρατούνται σε απόσταση για λόγους ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα