Σχολεία: Αντιμετώπισαν διαμαρτυρόμενους γονείς σαν να μην υπήρχαν

Διαβάζεται σε 2'
Σχολεία: Αντιμετώπισαν διαμαρτυρόμενους γονείς σαν να μην υπήρχαν
Εικόνα αρχείου SOOC

Οι επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην Αθήνα δεν εμφανίστηκαν για να ακούσουν διαμαρτυρόμενους, για τις συγχωνεύσεις, γονείς.

Αδιαφορία συνάντησαν οι εκπρόσωποι των γονέων έξι συνολικά σχολείων που έσπευσαν την Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στους Αμπελόκηπους για να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Παρά το γεγονός ότι στο σημείο έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι από το 56ο, το 66ο, το 144ο, το 26ο, το 15ο δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων καθώς και από το 151ο νηπιαγωγείο δεν επετράπη η είσοδος παρά μόνο σε τρεις.

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διέυθυνσης Εκπαίδευσης οι τρεις, τελικά, εκπρόσωποι δεν συνάντησαν τον επικεφαλής ούτε κάποιον υπηρεσιακό με κρίσιμη θέση αλλά δύο κυρίες από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (!).

Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι των γονέων κατέθεσαν και πάλι την έντονη διαμαρτυρία τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία των παιδιών τους, φαινόμενο που προκαλεί συνωστισμό, εκπαιδευτική δυσλειτουργία και πολύ δύσκολο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Οι υπάλληλοι με τους οποίους συνομίλησαν οι γονείς δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες στους ανωτέρους τους, όμως η πολιτική των συγχωνεύσεων, που έτσι και αλλιώς υπαγορεύεται από τα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας, δύσκολα θα αλλάξει.

Οι γονείς πάντως αναμένεται να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές και περισσότερη πίεση προς τους αρμοδίους έτσι ώστε να υπάρξουν σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις αλλά και σχέδιο λύσης του αδιεξόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα