Η σοκαριστική στιγμή που τεράστιο κύμα “καταπίνει” σέρφερ

Διαβάζεται σε 2'
Η σοκαριστική στιγμή που τεράστιο κύμα “καταπίνει” σέρφερ
ISTOCK

“Έκπληκτος” που είναι ακόμα ζωντανός δήλωσε σέρφερ στην Τασμανία, ο οποίος κατάφερε να βγει στην επιφάνεια του νερού αφού τον “κατάπιε” τεράστιο κύμα.

Ένας σέρφερ που ειδικεύεται στα μεγάλα κύματα δηλώνει τυχερός που είναι ζωντανός, αφού κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητος από ένα τεράστιο wipeout σε ένα διαβόητο για την επικινδυνότητά του σημείο για σερφ στην Τασμανία.

Ο Mikey Brennan έκανε σέρφερ στο Shipstern Bluff σε ένα απομακρυσμένο σημείο στην Τασμανία που προσεγγίζεται μόνο διά θαλάσσης ή μετά από πεζοπορία δύο ωρών, όταν τον “κατάπιαν” γιγάντια κύματα.

Ο 38χρονος, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το σημείο που ονομάζεται και “Shippies” – χάθηκε μέσα στο τεράστιο κύμα και εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς καλύφθηκε από το νερό.

«Είμαι έκπληκτος που είμαι ακόμα ζωντανός», είπε ο ίδιος αμέσως μετά.

Ο Brennan, που υπέστη μελανιές στα πλευρά και ελαφριά διάσειση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς τον τράβηξαν από το νερό και τον ανέβασαν στο jetski.

«Θυμάμαι κάπως το κύμα, σαν να μπαίνω στο κύμα και μετά να χτυπάω σε ένα μεγάλο σκαλοπάτι, το οποίο αισθάνθηκα τόσο μεγάλο, σαν μια από αυτές τις μνημειώδεις στιγμές», είπε. «Απλώς έπεσα με πολύ δύναμη. Απλώς δεν μπορούσα να το ελέγξω».

Είπε ότι θυμόταν ελάχιστα από τη στιγμή που έπεσε στο νερό και ήταν μπερδεμένος όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια και διασώθηκε, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Royal Hobart για εξετάσεις. «Είχα σχεδόν μελανιασμένα πλευρά. Δεν έσπασα τίποτα», είπε. «Με έβαλαν σε αξονική τομογραφία και τα έλεγξαν όλα αυτά, και μετά ήμουν στην ομάδα τραυμάτων και με εξέτασαν. Απλώς είχα έναν τεράστιο πονοκέφαλο, μια μικρή διάσειση, οπότε είμαι αρκετά τυχερός».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρενάν κάνει κάτι επικίνδυνο στο νερό – το 2010 έσπασε την πλάτη του ενώ έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο σημείο της Τασμανίας.

Παρά την σοκαριστική εμπειρία του, ορκίζεται ότι θα ξαναπάει στο νερό. «Λατρεύω τον ωκεανό», είπε μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα