Σάμος: Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Διαβάζεται σε 2'
Σάμος: Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Δύσκολες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή της Σάμου όπου σημειώθηκε ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς μετανάστες και 25 αγνοούμενους. Σε εξέλιξη έρευνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού, μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (23/09) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου.

Πέντε άτομα εντοπίστηκαν σώα, ενώ στην αρχή τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και αναζητούνταν τουλάχιστον 25 άτομα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Λιμενικού, το μεσημέρι εντοπίστηκε η σορός μιας ακόμη γυναίκας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε τέσσερις. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή υπό κακές καιρικές συνθήκες. Ένας ιδιώτης άκουσε φωνές και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε πλαστική λέμβο η οποία έχει βυθιστεί. Οι επιζώντες έκαναν λόγο για 33 επιβαίνοντες. 

Στις έρευνες λαμβάνουν πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα ένα πλωτό σκάφος και ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ-EΛ.AKT., ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο. Επίσης, αστυνομικοί χτενίζουν την ευρύτερη χερσαία περιοχή. Κατόπιν αιτήματος των αρχών, από πλευράς του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει κινητοποιηθεί το διασωστικό σκάφος Αlbatross με τετραμελές πλήρωμα.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Εντοπίστηκαν 25 άτομα στους Δρακαίους Σάμου

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους Δρακαίους Σάμου εντοπίστηκαν 25 άτομα, μεταξύ των οποίων υπήκοοι από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Κουβέιτ. Μεταφέρονται  στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Νήσου Σάμου (ΚΕΔΝ Σάμου). Ανάμεσά τους υπάρχει και μια έγκυος γυναίκα, που διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου.

Όπως γράφει το samos24.gr, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν τα άτομα που βρέθηκαν στους Δρακαίους σχετίζονται με το σημερινό ναυάγιο στον Άγιο Ισίδωρο ή αν πρόκειται για διαφορετικό περιστατικό. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί στη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα