post impression url

Απλές αλλαγές στη ζωή σας για να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα

Διαβάζεται σε 6'
Απλές αλλαγές στη ζωή σας για να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα
Freepik

Το να βελτιώσετε τα οικονομικά σας είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι περιμένατε.

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει σύνθετες στρατηγικές ή τεράστιες προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας. Συχνά, μικρές, πρακτικές αλλαγές που κάνετε στην καθημερινή σας ζωή μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα οικονομικά σας.

Ψωνίστε από τοπικές αγορές

Η αγορά ειδών μαναβικής και άλλων προϊόντων από τοπικές και λαϊκές αγορές είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς εκεί μπορεί να βρείτε φρέσκα, εποχιακά φρούτα, λαχανικά και άλλα αγαθά, σε χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αυτές οι αγορές σάς επιτρέπουν να αγοράζετε ό,τι είναι της εποχής, το οποίο είναι συχνά φθηνότερο από προϊόντα που εισάγονται από άλλες περιοχές. Μπορείτε επίσης να βρείτε ευκαιρίες για αγορές απευθείας από αγρότες ή παραγωγούς μικρής κλίμακας, οι οποίοι μπορεί να έχουν καλύτερες προσφορές.

Αγοράστε προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες

Η αγορά προϊόντων σε μεγάλες συσκευασίες ή χύμα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, ζυμαρικά, χαρτικά και καθαριστικά, είναι συχνά φθηνότερα όταν αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε, επίσης, να τα αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας συχνές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ και πιθανές παρορμητικές αγορές.

UNSPLASH

Προγραμματίστε τις αγορές σας

Οι παρορμητικές αγορές είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ξεφύγετε από τους στόχους αποταμίευσης που μπορεί να έχετε. Αφιερώνοντας χρόνο για να προγραμματίσετε τις αγορές σας, μπορείτε να αποφύγετε περιττά έξοδα. Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, αναρωτηθείτε αν είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεστε ή αν μπορείτε χωρίς αυτό. Ακόμη, η δημιουργία λίστας αγορών, πριν πάτε σε ένα κατάστημα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε παρορμητικές δαπάνες σε πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Επωφεληθείτε από εκπτώσεις και κουπόνια

Ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να επωφεληθείτε από εκπτώσεις και κουπόνια. Υπάρχουν εφαρμογές και sites που μπορεί να σας βοηθήσουν στο να βρείτε τις καλύτερες προσφορές ή διαθέτουν ακόμη και κουπόνια για καταστήματα. Επιπλέον, η εγγραφή σε προγράμματα επιβράβευσης στις αγαπημένες σας αλυσίδες καταστημάτων μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε αποκλειστικές εκπτώσεις, ειδικές προσφορές και πόντους ανταμοιβής που μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές.

UNSPLASH

Περιορίστε το φαγητό έξω

Το φαγητό έξω είναι βολικό και πολλές φορές νόστιμο, αλλά μπορεί να εξαντλήσει γρήγορα τον προϋπολογισμό σας εάν γίνει τακτική συνήθεια. Περιορίζοντας τα γεύματα έξω και προετοιμάζοντάς τα σπίτι, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων κάθε μήνα. Το μαγείρεμα στο σπίτι σάς επιτρέπει να ελέγχετε το μέγεθος κάθε μερίδας, την ποιότητα των συστατικών και το συνολικό κόστος. Ακόμη, ο προγραμματισμός των γευμάτων σας εκ των προτέρων και η προετοιμασία φαγητού σε περισσότερες μερίδες μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περαιτέρω χρόνο και χρήμα.

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη των δωρεάν δραστηριοτήτων

Πολλές πόλεις και κοινότητες προσφέρουν δωρεάν δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις σε πάρκα, δωρεάν μουσεία, πολιτιστικά φεστιβάλ και εκθέσεις. Αναζητήστε τέτοιες ευκαιρίες για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Οι δωρεάν εκδηλώσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διασκεδάσετε με φίλους και οικογένεια, χωρίς πολλά έξοδα.

UNSPLASH

Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους ώστε να μειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα είναι και το να επιλέξετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί να οδηγείτε. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να σας βολέψει σε πολλές περιπτώσεις, όμως συνεπάγεται σημαντικό κόστος όπως καύσιμα, συντήρηση, ασφάλιση και τέλη στάθμευσης. Σε πολλές πόλεις, τα λεωφορεία, τα τρένα και τα μετρό προσφέρουν αποτελεσματικές και αξιόπιστες διαδρομές, παρέχοντας έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο μετακίνησης. Αγοράζοντας, μάλιστα, μηνιαίες ή ετήσιες κάρτες, μπορείτε συχνά να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα σε σύγκριση με το να πληρώνετε για μεμονωμένα εισιτήρια.

Μειώστε τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας με ενεργειακά αποδοτικές συνήθειες

Ένας ακόμη τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να μειώσετε τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, μέσω ενεργειακά αποδοτικών συνηθειών. Μικρές αλλαγές, όπως το σβήσιμο των φώτων όταν δεν χρειάζονται ή η ρύθμιση του θερμοστάτη σας ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερη θέρμανση ή ψύξη, μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά στους μηνιαίους λογαριασμούς σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό αποσυνδέοντας συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται, χρησιμοποιώντας ενεργειακά αποδοτικές συσκευές και λαμπτήρες και μονώνοντας τον χώρο σας για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης και ψύξης.

Η σημασία της αποταμίευσης

Κάνοντας όλες αυτές τις αλλαγές στη ζωή σας κάθε νέα σεζόν, μπορείτε να αποταμιεύετε περισσότερο, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες για χρήσιμες αγορές στο μέλλον. Η Eurobank αναγνωρίζει τη σημασία της αποταμίευσης και προωθεί την αξία αυτή μέσω μιας σειράς δράσεων και αποταμιευτικών προϊόντων. Μέσω του λογαριασμού “Αποταμιεύω Τώρα”, η Eurobank ανταμείβει τους πελάτες της με μια μεγάλη κλήρωση και πολλά προνόμια. Αρκεί να ανοίξετε λογαριασμό “Αποταμιεύω Τώρα” και να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας από 1.000€ και πάνω στον νέο λογαριασμό σας ή/και σε υφιστάμενο έως 31/10, ώστε να μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για να κερδίσετε τις διακοπές σας. Mε κάθε 1.000€ που προστίθενται στις αποταμιεύσεις σας, κερδίζετε από 1 συμμετοχή ακόμη. Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν τις διακοπές τους για τρία χρόνια συνολικής αξίας 9.000 ευρώ για τον καθένα. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο θα λαμβάνουν voucher αξίας 3.000€ από συνεργαζόμενο με την Eurobank ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ταξιδιωτικές υπηρεσίες της επιλογής τους.

Ο λογαριασμός “Αποταμιεύω Τώρα” μπορεί να ανοιχθεί εύκολα από το Eurobank Mobile App, το e-Banking σας ή σε ένα κατάστημα. Με απόδοση τόκων κάθε μήνα από το πρώτο ευρώ κατάθεσης, μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη από την πρώτη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν είστε πελάτης της Eurobank, μπορείτε να γίνετε σε λίγα βήματα από το κινητό σας.

Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες. Αυτές οι αλλαγές δεν χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, όμως προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και σας βοηθούν να ζείτε πιο συνειδητά. Με λίγη προσοχή και στρατηγική, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας, χωρίς να θυσιάζετε την άνεση και την ευημερία σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα