Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ / ΠΟΛΩΝΙΑ_ / 2023 "On The Road" της Leica Akademie Greece

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

“Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας” – Δωρεάν στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση “Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας”, σε επιμέλεια Βικτώριας Ζυγούρου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων με έργα από τις μόνιμες συλλογές της.

Η έκθεση, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων “1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της”, που τιμά παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα, την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30. Το σκεπτικό της έκθεσης διαπνέεται από το δίπολο δημοκρατία/διάλογος και προτείνει μια μεταμοντέρνα θέαση θέτοντας ερωτήματα, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και ανακαλώντας εμπειρίες και βιώματα.
Με κύριο κορμό τα έργα των μονίμων συλλογών, οι επιμελητές εντάσσουν στην έκθεση καλλιτέχνες με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις σε μία προσπάθεια να προσδώσουν μια διαφορετική αίσθηση στη θεματική της.

Έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια και κατασκευές αντανακλούν τη σύγχρονη ιστορία και φέρνουν στο φως έννοιες που την έχουν διαμορφώσει.

Οι 18 συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ως αναδυόμενοι εκθέτες προσεγγίζουν με τον δικό τους σύγχρονο εικαστικό λόγο τη θεματική.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 – Δωρεάν εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2024 έχει τον γενικό τίτλο “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά”.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα. Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις προγραμματισμένες δράσεις.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 12.00-12:45 θα πραγματοποιηθεί Θεματική περιήγηση (Αίθουσα 3) με τίτλο “Το πολυσύχναστο λιμάνι της Περατής στο λυκόφως του μυκηναϊκού κόσμου” από την αρχαιολόγο της Συλλογής Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, κ. Κατερίνα Κωστάντη.

Όλες οι δράσεις και κρατήσεις θέσεων στο https://ds.namuseumlive.gr.

Leica Akademie Greece – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “On The Road” της Leica Akademie Greece.

Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών, οι οποίες έχουν προκύψει από τα φωτογραφικά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από τη σχολή, στα πλαίσια του επαγγελματικού προγράμματος κατάρτισης. Ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό τη φωτογραφική περιήγηση.

Πομακοχώρια Ξάνθης, Πολωνία, Διακόπι Φωκίδας, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Πορτογαλία, Ιταλία, αλλά και φυσικά Αθήνα, είναι κάποιοι από τους προορισμούς, όπου οι σπουδαστές ταξίδεψαν, ήρθαν σε επαφή με τους ντόπιους, την κουλτούρα τους, την καθημερινότητα τους και τράβηξαν πολλές φωτογραφίες. Φωτογραφία δρόμου, αστικό τοπίο, τοπίο φύσης, πορτρέτο, είναι μερικά από τα είδη που περιλαμβάνονται στην έκθεση, με πάνω από 100 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Την έκθεση επιμελείται ο φωτογράφος και βίντεο-δημοσιογράφος του Associated Press και εισηγητής στη Leica Akademie Greece, Λευτέρης Πιταράκης.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου 2024 / Διεύθυνση: Νορμανού 5, 105 55, Μοναστηράκι, στο ΤΑF/The Art Foundation/ Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 17:00-22:00 (Δευτέρα & Τρίτη κλειστά).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα