Πόθεν Έσχες: Σε διαπραγμάτευση για την ποινή του ο Ανδρέας Πάτσης

Διαβάζεται σε 2'
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης Eurokinissi

Υπέβαλε αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης στο δικαστήριο, όπου κάθεται στο εδώλιο για το πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες

Αίτημα διαπραγμάτευσης υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή υποβολή πόθεν έσχες.

Το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη Τρίτη (1/10) προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με το νόμο, ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα υποβληθεί ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου για την επικύρωση της ή μη. Σε κάθε περίπτωση, η ποινή που τελικά θα υποβληθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει την συμφωνηθείσα μεταξύ εισαγγελικού λειτουργού και κατηγορουμένων.  Αν τελικά το δικαστήριο δεν αποδεχτεί το πρακτικό της ποινικής διαπραγμάτευσης, τότε η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «αρχικώς δεκτικό το συμβιβασμό» ζητώντας τη διακοπή της υπόθεσης προκειμένου να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό.

Το αίτημα διαπραγμάτευσης υπέβαλε ο κατηγορούμενος πρώην «γαλάζιος» βουλευτής κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλούμενος τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (203ΚΠΔ).

Το παρόν στο ακροατήριο έδωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής, ενώ απούσες ήταν οι δύο συγκατηγορούμενές του, η πρώην και η νυν σύζυγος του.

Ο Ανδρέας Πάτσης κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, ενώ ήταν υπόχρεος υποβολής σχετικής δήλωσης λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, δεν συμπεριέλαβε σε αυτή κινητή και ακίνητη περιουσία του, και ειδικότερα δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού και άλλα. Όσο για τις συγκατηγορούμενες του, τους αποδόθηκε συνέργεια στο ανωτέρω αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης παραπέμθηκε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρά την πλημμεληματική κατηγορία, λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα