Mola mola: Το “εξωγήινο” πλάσμα, που ξεβράστηκε στις ακτές του Όρεγκον

Διαβάζεται σε 2'
Mola mola: Το “εξωγήινο” πλάσμα, που ξεβράστηκε στις ακτές του Όρεγκον
Φωτογραφία αρχείου AP Photo Don Ryan

Ένα θαλάσσιο πλάσμα με “εξωγήινη” μορφή ξεβράστηκε σε παραλία του Όρεγκον προκαλώντας έκπληξη στους λουόμενους.

Ένα σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα μήκους σχεδόν δύο μέτρων ξεβράστηκε στην ακτή Hug Point State Park στο Arch Cape του Όρεγκον, αφήνοντας άφωνους τους λουόμενους.

Το παράξενο πλάσμα γνωστό ως Mola mola, ανακαλύφθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ένα τοπικό ενυδρείο που ονομάζεται Seaside Aquarium δημοσίευσε φωτογραφίες του πλάσματος στο Facebook και σημείωσε ότι «δημιουργούσε μεγάλη αναταραχή».

Εκπρόσωποι του ενυδρείου ανέφεραν ότι το νεκρό ψάρι είχε μήκος 2,1 μέτρα, το οποίο θεωρείται μέτριο σε μέγεθος. Το Mola mola μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος και να ζυγίζει έως και 2.300 κιλά. «Τρέφονται πολύ με μέδουσες που είναι σε τεράστια αφθονία αυτή την εποχή του χρόνου», σύμφωνα με το ενυδρείο. Το σπάνιο ψάρι χαρακτηρίζεται ως εξωγήινο εξαιτίας του στρογγυλού σχήματός του και των μικρών του πτερυγίων. 

Παρά την κατάστασή του, το μέγεθος και η σπανιότητα του ψαριού ήταν αρκετά για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Το Seaside Aquarium ώθησε τους επισκέπτες να κατευθυνθούν στο Hug Point για να δουν από κοντά το Mola mola πριν το παρασύρει η θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα