Ισπανία: Ταύρος έσπασε οδόφραγμα σε ταυροδρομία – Ένας νεκρός και τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Ταυροδρομία στην Ισπανία
Ταυροδρομία στην Ισπανία AP Photo Alvaro Barrientos

Ταύρος διέφυγε σε ταυροδρομία παρασέρνοντας συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στους τραυματίες ένα μικρό κορίτσι. Δείτε βίντεο

Ακόμη μια ταυροδρομία με θύματα έλαβε χώρα στην Ισπανία, αυτή τη φορά στην περιοχή Παντόγια, με φιλοζωικές οργανώσεις να επαναφέρουν το χρόνιο αίτημα για την κατάργηση του “εθίμου”.

Συγκεκριμένα, ένας ταύρος γκρέμισε οδόφραγμα και επιτέθηκε προς το πλήθος. Βίντεο κατέγραψε τη σκηνή όπου το ζώο περνάει από την πρόχειρη περίφραξη, με αποτέλεσμα ένας 80ς χρονος να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν ακόμη τρεις θεατές, ανάμεσά τους και ένα μικρό κοριτσάκι τριών ετών. Οι τραυματίες ήταν συγγενής του μικρού παιδιού.

Η τοπική αστυνομία επενέβη σκοτώνοντας επί τόπου το ζώο. Η ταυροδρομία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Σάντα Μπάρμπαρα που εορτάζεται από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στην Παντόγια.

Το τραγικό περιστατικό ήταν το τρίτο που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τολέδο τους τελευταίους δύο μήνες.

Δείτε τα πλάνα που αναπαρήγαγε το βρετανικό παράρτημα της φιλοζωικής οργάνωσης PETA:

Παράλληλα, η PETA ζητά από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sánchez, να σταματήσει άμεσα τις ταυρομαχίες και ταυρομαχίες.

Όπως αναφέρει σε κάλεσμά της στο οποίο συλλέγει υπογραφές: “Κάθε χρόνο, χιλιάδες ταύροι υπομένουν έναν αιματηρό θάνατο σε αρένες ταυρομαχιών σε όλη την Ισπανία. Αυτοί οι θάνατοι είναι αργοί και επώδυνοι”. “Στο ετήσιο Running of the Bulls στην Παμπλόνα, τρομαγμένοι ταύροι δέχονται ηλεκτροσόκ για να αναγκαστούν να βγουν στους δρόμους, όπου παρενοχλούνται από όχλους που ουρλιάζουν. Τα πανικόβλητα ζώα τρέχουν προσπαθώντας να σωθούν προσκρούοντας σε τοίχους, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται αλλά και να παρασέρνουν κόσμο. Αργότερα, αυτοί οι ίδιοι ταύροι θα σκοτωθούν βάρβαρα στην αρένα ταυρομαχίας – γεγονός που πολλοί τουρίστες αγνοούν”.

Όπως αναφέρει η PETA, μέχρι σήμερα πάνω από 100 πόλεις έχουν απαγορεύσει τις ταυρομαχίες, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos MORI, πάνω από το 80 τοις εκατό των Ισπανών αντιτίθενται στη σφαγή των ταύρων. Παρόλα αυτά, οι ταυρομαχίες και οι ταυροδρομίες διατηρούνται εν είδει “τουριστικού θεάματος” – ατραξιόν, αποτελώντας ένα απολύτως βάρβαρο “έθιμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα