Μέση Ανατολή: Απορρίπτει τις εκκλήσεις ο Νετανιάχου – Εντολή για συνέχιση του πολέμου

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου AP

Τις εκκλήσεις για εκεχειρία απορρίπτει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνοντας εντολή στον Ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση δέκα χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, αντίθετα έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις προς το παρόν.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε επίσης ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς από την πλευρά του απέρριψε τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον Βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Χ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν διατυπώσει πρόταση για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση του Ισραήλ ζήτησε να υπάρξει συμφωνία για μία εβδομάδα εκεχειρίας όμως ο Νετανιάχου απέρριψε και αυτή την πρόταση.

Αυξάνονται οι νεκροί

Όλα αυτά ενώ ακόμη 72 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 400 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε στον τελευταίο του απολογισμό το υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 90.000 πολίτες του Λιβάνου έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για την Βηρυττό ή την Συρία.

Τη Δευτέρα, οι βομβαρδισμοί του σκότωσαν 558 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, και τραυμάτισαν άλλους 1.800 και πλέον, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Συνολικά, στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολά και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.247 άνθρωποι από την 8η Οκτωβρίου στον Λίβανο, «στην πλειονότητά τους πολίτες», ανέφεραν οι αρχές χθες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα