Η “πρόβα τζενεράλε” Τασούλα για την Προεδρία Δημοκρατίας: “Είμαστε όλοι καραμανλικοί”

Διαβάζεται σε 4'
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας INTIME

Τα πολιτικά μηνύματα και παρασκήνια της εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Οι ερμηνείες που δόθηκαν στην ομιλία του Προέδρου της Βουλής.

Στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή χθες, Τετάρτη (25/09) στην Πινακοθήκη έδωσε το παρών “η όλη ΝΔ“, στον απόηχο των εσωκομματικών αναταράξεων που ξεκίνησαν από τις ευρωεκλογές και τελευταία έκφραση των οποίων ήταν η ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Σχεδόν όλοι οι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Και εκ μέρους του Μαξίμου (δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη) ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο Θανάσης Νέζης και ο Χρήστος Ζωγράφος. Παρόντες επίσης στην εκδήλωση που οργάνωσε το “Ίδρυμα Κ. Καραμανλής” ήταν μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Καραμανλής, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί (που με την κοινή εμφάνιση τους τον Ιούλιο έστειλαν σαφή εσωκομματικά μηνύματα) ήταν παρόντες χθες και κάθισαν δίπλα δίπλα (πράγμα βέβαια λογικό και αναμενόμενο σε μία τέτοια εκδήλωση), αλλά κυρίως ο απόηχος από την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, έδωσε πάντως αφορμή στους δημοσιογράφους να ρωτούν τους προσερχόμενους κατά την είσοδο εάν υπάρχει εσωκομματικό θέμα στη ΝΔ.

Φυσικά όλοι απαντούσαν αρνητικά, με τον Κώστα Τασούλα να δηλώνει ότι δεν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα, υπάρχουν λαϊκές ανάγκες και η κυβέρνηση θα τις λύσει, καθώς άλλωστε έχει μπροστά της τρία χρόνια.

Αντώνης Σαμαράς Κώστας Καραμανλής
Αντώνης Σαμαράς Κώστας Καραμανλής INTIME

Πρόβα τζενεράλε για τον Τασούλα

Ο πρόεδρος της Βουλής ήταν και ένας εκ των ομιλητών. Η ομιλία και η γενικότερη εμφάνιση του πάντως έμοιαζε με… πρόβα τζενεράλε για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πολλοί άλλωστε τον θεωρούν μία ιδανική λύση για να ικανοποιηθούν οι βουλευτές της ΝΔ που ούτε ζωγραφιστή δεν θέλουν να βλέπουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τασούλας μάλιστα έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΔ είμαστε όλοι καραμανλικοί“. Στις πρώτες σειρές εν τω μεταξύ καθόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης…

Τη δήλωση αυτή του Προέδρου της Βουλής εκλήθη να σχολιάσει στο σημερινό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Αλίμονο εάν η ΝΔ, παλιοί και νέοι φίλοι, δεν είμαστε συνεπείς στην ιδρυτική διακήρυξη που έγινε από τον ιδρυτή της ΝΔ, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Άρα και συμφωνήσω με τον Πρόεδρο της Βουλής που χρησιμοποίησε τα λόγια του πρωθυπουργού, ότι στη ΝΔ είμαστε όλοι καραμανλικοί”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς την κριτική που έχουν ασκήσει Καραμανλής – Σαμαράς πάντως ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν και πως ο ίδιος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν μπαίνει σε διαδικασία κρίσης των απόψεων τους.

“Η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή όσο ποτέ άλλοτε στις αρχές και αξίες της, προχωρά μπροστά, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα πολιτών για την καθημερινότητα τους”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα σενάρια για επιστροφή Αυγενάκη

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς δηλώσεις του διαγραφέντα βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά, κατά της γαλάζιας ηγεσίας, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι: “Δεν διεγράφη επειδή εξέφρασε άποψη ή επειδή έκανε ερώτηση όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, αλλά για συκοφαντίες”.

Ενώ στο ερώτημα εάν επιστρέφει ο Λευτέρης Αυγενάκης που είχε διαγραφεί τον Ιούλιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όχι όμως και από το κυβερνών κόμμα (εν αντιθέσει με τον κ. Σαλμά), ο κ. Μαρινάκης απάντησε λακωνικά και προσεκτικά: “Δε γνωρίζω κάτι τέτοιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα