ΟΗΕ: Ο πρόεδρος της Αϊτής ήπιε νερό από την κανάτα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πρόεδρος της Αϊτής Edgard Leblanc Fils
Ο Πρόεδρος της Αϊτής Edgard Leblanc Fils X@AFpost

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η ομιλία του προέδρου της Αϊτής στα Ηνωμένα Έθνη όταν μπερδεύτηκε και ήπιε νερό κατευθείαν από την κανάτα.

Ο πρόεδρος της Αϊτής Έντγκαρντ Λεμπλάν Φιλς (Edgard Leblanc Fils) έγινε ο απροσδόκητος σταρ των memes τις τελευταίες ώρες μετά από μία επική γκάφα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ενώ απηύθυνε μία παθιασμένη έκκληση για “παγκόσμια αλληλεγγύη” καλώντας τις χώρες να ενωθούν και να υποστηρίξουν μια ειρηνευτική προσπάθεια για τη χώρα του, μετά και τους ψευδείς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του debate με την Κάμαλα Χάρις πως οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Αϊτής στην προσπάθειά του να πιει νερό μπερδεύτηκε και σήκωσε αντί για το ποτήρι, ολόκληρη την κανάτα.

Ο πρόεδρος του μεταβατικού προεδρικού συμβουλίου της Αϊτής, Edgard Leblanc Fils
Ο πρόεδρος του μεταβατικού προεδρικού συμβουλίου της Αϊτής, Edgard Leblanc Fils 2024 Frank Franklin II/AP Photo

Ο ίδιος δεν κατάλαβε αρχικά ότι αυτό δεν θα πάει και πολύ καλά, όμως όταν προσπάθησε να πιεί νερό κατέληξε να το χύσει στα ρούχα του.

Οι κάμερες κατέγραψαν το απρόοπτο με το βίντεο να γίνεται γρήγορα viral, προκαλώντας κύματα memes στο διαδίκτυο.

Δεν έχουν φλιτζάνια στην Αϊτή;“, έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου, ενώ ένας άλλος σχολίασε: “Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει κάποιον να προσπαθεί να πιει απευθείας από μια ψηλή κανάτα με νερό… μέχρι τώρα“. “Μπορείτε να δώσετε σε αυτόν τον άνθρωπο μια πετσέτα; Μόλις έπλυνε το πρόσωπό του“, πρόσθεσε ένας άλλος.

Δεν ήταν λίγοι όμως και εκείνοι που τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας πως θα ήταν αρκετά άβολο για εκείνον, ενώ ένας χρήστης έγραψε πως και εκείνος πίνει καθημερινά νερό από μία κανάτα λίτρου. Άλλος πάλι, θεώρησε πως δεν βρήκε στο πόντιουμ ποτήρι με αποτέλεσμα να μπερδευτεί.

Η στιγμή που ο Φιλς πίνει νερό από την κανάτα:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα