Η σόλο καριέρα του Damiano μόλις ξεκίνησε – Άκουσε το νέο του τραγούδι

Διαβάζεται σε 3'
Η σόλο καριέρα του Damiano μόλις ξεκίνησε – Άκουσε το νέο του τραγούδι
Damiano David Panik Records

Ο Damiano David ξεκινάει τη σόλο πορεία του στη μουσική και κυκλοφορεί μια μπαλάντα από τον νέο του δίσκο τον οποίο θα παρουσιάσει και σε επικείμενη περιοδεία.

Ο Damiano David παρουσιάζει σήμερα το “Silverlines”, το πρώτο τραγούδι από το πολυαναμενόμενο solo project του, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music. Πρόκειται για μία συνεργασία με τον Άγγλο τραγουδιστή, τραγουδοποιό και παραγωγό, Labrinth, ο οποίος συνέβαλε στην παραγωγή του τραγουδιού.

Σχετικά το “Silverlines” ο Damiano αναφέρει: “Αυτό το τραγούδι έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για αυτό το νέο project. Σήμερα, αν κοιτάξω πίσω, βρίσκομαι ακριβώς εκεί που λέει το τραγούδι. Η επιλογή του ‘Silverlines’ για την αρχή αυτού του νέου κεφαλαίου στη ζωή μου έγινε αυθόρμητα. Ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι.”

Το “Silverlines” αποτελεί μία ατμοσφαιρική κινηματογραφική σύνθεση, ένα σύνθετο project και ένα ντεμπούτο για τον Damiano, το οποίο αναδεικνύει τη φωνητική του γκάμα, μέσω του ποιητικού λυρισμού και της λαμπρής παραγωγής του Labrinth.

Το music video σκηνοθέτησε το απόλυτο δίδυμο Nono + Rodrigo, με τον Damiano σε φοβερά ονειρικά και δραματικά πλάνα και γραφικά τοπία.

Damiano – Ακούστε το “Silverlines” που σηματοδοτεί τη σόλο καριέρα του

Για τον Damiano τα είπαμε και ας τα ξαναπούμε. Ο Ιταλός τραγουδιστής και τραγουδοποιός ξεκίνησε την πορεία του με τους Måneskin από τους δρόμους της Ρώμης για να φτάσει να γίνει ένα όνομα με εκτόπισμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Damiano με τη χαρισματική σκηνική του παρουσία και τα δυνατά του φωνητικά, έγινε γνωστός ως ο frontman του Νο.1 ιταλικού συγκροτήματος που έκανε παγκόσμια επιτυχία.

Το νέο αυτό ταξίδι του Damiano για το solo project του γεννήθηκε από την ανάγκη του ίδιου να εκφράσει ένα περισσότερο προσωπικό και ευάλωτο κομμάτι του εαυτού του.

Τώρα τα σχόλια στα social media είναι όπως πάντα των άκρων. Στο κομμάτι της κριτικής οι φανς των Måneskin, πολλοί αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο Damiano παράτησε τους παιδικούς του φίλους για να κάνει σόλο καριέρα τώρα που το συγκρότημα γνώρισε την επιτυχία. Βέβαια όλα τα μέλη του συγκροτήματος αυτή τη στιγμή ασχολούνται με σόλο πρότζεκτς. Ένα άλλο σχόλιο που ξεχωρίσαμε είναι ότι (όχι και τόσο τυχαία) αρχίζει να μοιάζει με τον Φρέντι Μέρκιουρι και όχι με τον… εαυτό του. Γιατί θέλει να μοιάζει στον Φρέντι Μέρκιουρι, αναρωτιούνται κάποιοι χρήστες των social.

Σε συνέντευξή του στο NME για το γιατί επέλεξε αυτό το τραγούδι για να ξεκινήσει τη σόλο εποχή του, ο David είπε: «Επειδή είναι αρκετά μοναδικό σε σύγκριση με τα άλλα τραγούδια του δίσκου. Κατά περίεργο τρόπο, είναι το πρώτο τραγούδι, αλλά για μένα είναι το κλείσιμο του κύκλου και το τέλος του ταξιδιού μου. Επίσης, είναι με τον Labrinth – το να κάνω το ντεμπούτο μου με έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο είναι καταπληκτικό».

Πάντως σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πρόκειται να ξανα-υπάρξουν μαζί οι Måneskin, ο Damiano έδωσε διφορούμενη απάντηση. Είναι αυτό το τέλος της μπάντας; «Προπονούμαστε για να επιστρέψουμε διαφορετικοί, καλύτεροι και σκληρότεροι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα