Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις εισβάλλουν στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα

Διαβάζεται σε 2'
Επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη
Επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη AP Photo

Αλλεπάλληλες ισραηλινές επιδρομές λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Όχθη, όπου περισσότεροι από 600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ μπουλντόζες κατεδαφίζουν σπίτια, υποδομές και επιχειρήσεις

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν από το στρατόπεδο, όπως ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το Ισραήλ διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των τελευταίων δύο δεκαετιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στοχεύοντας επανειλημμένα διάφορες τοποθεσίες, όπως το προσφυγικό στρατόπεδο Μπαλάτα, την Τουλκάρεμ, την Τζενίν και περιοχές της επαρχίας Χεβρώνας.

Περισσότεροι από 600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, καθιστώντας το τρέχον έτος το πιο φονικό από τότε που τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να καταγράφουν θύματα το 2005.

Άλλωστε σύμφωνα με βίντεο που εξέτασαν οι New York Times, ισραηλινές μπουλντόζες ισοπεδώνουν χιλιόμετρα στη Δυτική Όχθη το τελευταίο διάστημα. 

Βίντεο από την Τουλκάρεμ και την Τζενίν δείχνουν μπουλντόζες να καταστρέφουν υποδομές και επιχειρήσεις, ενώ στρατιώτες εμποδίζουν τις τοπικές ομάδες διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών.

Δυτική Όχθη: Μια νεκρή και πέντε τραυματίες στο χωριό Άνζα την Πέμπτη

Χθες, Πέμπτη (26/09), μια Παλαιστίνια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής εισβολής στο χωριό Άνζα, νότια της Τζενίν, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, οι ομάδες της μετέφεραν τη σορό μιας γυναίκας και τέσσερις τραυματίες, τρεις εκ των οποίων γυναίκες, σε νοσοκομείο μετά την επίθεση της Τετάρτης.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν μια 73χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, ένα κορίτσι 9 ετών και ένας νεαρός άνδρας που υπέστη τραύματα στη γνάθο.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο της Ζοχούρ Κάσεμ Αμούρ, 32 ετών, από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στο Άνζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα