Γαύδος: Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με 78 μετανάστες

Διαβάζεται σε 2'
Σκάφος με μετανάστες (φωτογραφία αρχείου)
Σκάφος με μετανάστες (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Jeremias Gonzalez

Πλοιάριο που μετέφερε 78 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Γαύδου, από το Λιμενικό. Ανάμεσά τους ανήλικοι και μία έγκυος γυναίκα.

Ξύλινο σκάφος με 78 μετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου το πρωί της Παρασκευής (27/9).

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σκάφος εντοπίστηκε γύρω στα 23 μίλια νότια της Γαύδου. Οι μετανάστες περισυλλέχθησαν από σκάφη του Λιμενικού και μεταμέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας. Ανάμεσά τους βρίσκονται τουλάχιστον δέκα ανήλικοι και μία έγκυος γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον χώρο της πρώην περιφερειακής Αγοράς της Αγυιάς Χανίων.

“Είναι η 44η περιπέτεια που ζει το Λιμενικό και Δήμος Χανίων, η Γαύδος και η Παλιόχωρα… Αυτή τη φορά όμως περισυνελέγησαν από το μεγάλο σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Γαύδου. Δεν πλεύρισαν το νησί” δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη.

“Από 1η Γενάρη μέχρι σήμερα που μιλάμε έχουν έρθει στα Χανιά περίπου 2.100 άνθρωποι από τη Λιβύη. Στατιστικά η πλειονότητα είναι Αιγύπτιοι, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σύροι και κάποιοι από το Σουδάν”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες έφτασαν στα ανοιχτά του ακριτικού νησιού μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από το Τομπρούκ της Λιβύης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα