Η Νάντια Μπουλέ κατακτά την Ευρώπη με το Chicago- Το θρυλικό μιούζικαλ σε νέα περιοδεία

Διαβάζεται σε 6'
Η Νάντια Μπουλέ κατακτά την Ευρώπη με το Chicago- Το θρυλικό μιούζικαλ σε νέα περιοδεία

Το φαντασμαγορικό Chicago έρχεται στην Αθήνα απευθείας από το Broadway έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του μία Ελληνίδα στο cast, τη Νάντια Μπουλέ.

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ Chicago, η διεθνούς φήμης παραγωγή από το Broadway, ξεκινάει την πολυαναμενόμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία από την Αθήνα, κάνοντας πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στο Christmas Theater, έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του μία Ελληνίδα στο cast: τη Νάντια Μπουλέ στον ρόλο της Ρόξι Χαρτ.

Chicago: Μια αναδρομή στην επιτυχία που κατακτά και την Ευρώπη

Το Chicago, το μιούζικαλ-φαινόμενο που έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο, είναι κάτι παραπάνω από μια παράσταση· είναι μια σάτιρα της κοινωνίας, των media και της διαφθοράς της δικαιοσύνης, που παρουσιάζεται με απαράμιλλο στυλ και κομψότητα.

Η ιστορία του ξεκινά το 1975, όταν οι John Kander (μουσική) και Fred Ebb (στίχοι) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον θρυλικό Bob Fosse (σκηνοθεσία και χορογραφίες), για να δημιουργήσουν ένα μιούζικαλ που θα σφράγιζε το Broadway. Σε μια εποχή όπου οι υποθέσεις εγκλήματος γίνονταν όλο και πιο εμπορικές, το Chicago ήρθε για να σατιρίσει την κοινωνία της φήμης και του θεάματος, με “όπλα” του τη Roxie Hart και τη Velma Kelly.

Η επιτυχία όμως δεν ήταν άμεση. Παρά το εντυπωσιακό καστ και τη μοναδική σκηνική παρουσία, το Chicago δεν κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση μέχρι την αναβίωσή του το 1996. Τότε, η νέα παραγωγή καθιερώθηκε στο Broadway, έγινε ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ στην ιστορία του θεάτρου και κέρδισε πολυάριθμα βραβεία, ανάμεσά τους και έξι Tony Awards. Ο διαχρονικός χαρακτήρας του έργου και η σπουδαία μουσική του κέρδισαν το κοινό διεθνώς.

Το 2002, η επιτυχία του μιούζικαλ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με την κινηματογραφική μεταφορά του Chicago, σε σκηνοθεσία του Rob Marshall. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones και Richard Gere, σημείωσε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια αναγνώριση του μιούζικαλ.

Η ιστορία…

Το Chicago διαδραματίζεται στην καρδιά της ομώνυμης πόλης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και ακολουθεί την καθηλωτική ιστορία της Ρόξι Χάρτ, μιας μικρής χορεύτριας με μεγάλα όνειρα για δόξα. Όταν η Ρόξι βρίσκεται μπλεγμένη σε μια σκανδαλώδη υπόθεση δολοφονίας, προσλαμβάνει τον επιδέξιο και χαρισματικό δικηγόρο Μπίλι Φλιν για να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης και να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της. Αλλά η Ρόξι σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι η μόνη που διεκδικεί τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η συγκρατούμενή της, Βέλμα Κέλι, μια βαριετέ σταρ, παλεύει επίσης για τη φήμη και την ελευθερία της μέσα στο χάος της φυλακής της κομητείας Κουκ.

Η επιστροφή του Chicago στην Ευρώπη και η Νάντια Μπουλέ στον ρόλο της Roxie Hart

Σήμερα, το Chicago συνεχίζει να γράφει ιστορία με μια εντυπωσιακή πανευρωπαϊκή περιοδεία, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητά του και το αξεπέραστο ταλέντο των συντελεστών του.  Το έργο αποτελεί φόρο τιμής στην αισθητική του βοντβίλ, με μουσικές επιρροές από την τζαζ και χορογραφίες που δημιούργησε ο Bob Fosse, οι οποίες είναι γνωστές για τον κομψό, αισθησιακό και στιλιζαρισμένο τους χαρακτήρα. Τραγούδια όπως το “All That Jazz”, το “Cell Block Tango” και το “Razzle Dazzle” παραμένουν αξεπέραστα στο είδος τους.

Μάλιστα, στην παρούσα περιοδεία, μία Ελληνίδα, η ταλαντούχα Νάντια Μπουλέ, αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο της Roxie Hart. Η ταλαντούχα ηθοποιός και τραγουδίστρια -που έχει δώσει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές τα διαπιστευτήριά της στο είδος του μιούζικαλ- ετοιμάζεται να «κατακτήσει» την Ευρώπη με τη λάμψη και το ταλέντο της, δίνοντας νέα πνοή στον εμβληματικό ρόλο της γυναίκας που παλεύει για φήμη και δικαίωση σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά και ψέματα.

H πανευρωπαϊκή περιοδεία του Chicago υπόσχεται μοναδικές στιγμές, με σκηνές που κόβουν την ανάσα, εκπληκτικές χορογραφίες και φυσικά τη μουσική που έχει αγαπηθεί όσο λίγες. Και με τη Νάντια Μπουλέ στον ρόλο της Roxie, η Ελλάδα έχει μια επιπλέον αφορμή να γιορτάσει αυτή την παγκόσμια επιτυχία.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή περιοδεία, το κοινό μπορεί να απολαύσει την αυθεντική παραγωγή του Broadway, με ένα cast εξαίρετων ερμηνευτών, επιλεγμένων από την ελίτ του West End και του Broadway. Έτσι θα δούμε τη Laura Tyrer ως Velma Kelly, τον Matt Blaker ως Billy Flynn, την Amy Webb ως Mama Morton, τον Danny Becker ως Amos και τον Luke Bayer ως Mary Sunshine.

Το Chicago έχει επηρεάσει βαθιά το θεατρικό και κινηματογραφικό κοινό, παραμένοντας επίκαιρο και διαχρονικό, καθώς σατιρίζει με αιχμηρό τρόπο τον κόσμο της δημοσιότητας και της δικαιοσύνης.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ.

Για δέσμευση εισιτηρίων ΑμεΑ επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2168004868, το email [email protected] καθώς και τα ταμεία του θεάτρου. Για ομαδικά εισιτήρια (>20 ατόμα) επικοινωνείτε με το τμήμα ομαδικών κρατήσεων στο email [email protected].

Προπώληση: https://www.more.com/theater/chicago-athens/

Τηλ.: 216 800 4868

Πληροφορίες θεάτρου: CHRISTMAS THEATER: Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι
Τηλ.: 21 1770 1700

 

Προπώληση: https://www.more.com/theater/chicago-athens/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα