Η Αναστασία Γιάμαλη βάζει στη θέση τους όσους επικρίνουν τις γυναίκες για την εμφάνισή τους

Διαβάζεται σε 3'
Νατάσα Γιάμαλη
Νατάσα Γιάμαλη MEGA

Η Αναστασία Γιάμαλη έπρεπε να εξηγήσει πάλι τα “αυτονόητα” καθώς αρκετοί εξακολουθούν να κρίνουν τις γυναίκες για το “φαίνεσθαι” και όχι για το “είναι”.

Ένα πολύ εύστοχο σχόλιο για τις γυναίκες που κρίνονται για το “φαίνεσθαι” και όχι για το “είναι” έκανε η Αναστασία Γιάμαλη με αφορμή ένα σχετικό ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στη νέα της εκπομπή “Εξελίξεις Τώρα”, στο MEGA.

Το ρεπορτάζ αναφερόταν στην Νατάσσα Μποφίλιου, την Έλλη Στάη και την Ελεωνόρα Μελέτη, τρεις γυναίκες που κρίθηκαν με βάση την εμφάνισή τους, η κάθε μία σε διαφορετικό πλαίσιο, με τους επικριτές να αγνοούν παντελώς την ουσία και να παραμένουν μονάχα στην εικόνα. Συγκεκριμένα, η Νατάσσα Μποφίλιου δέχθηκε πρόσφατα σκληρή κριτική για το φόρεμα που φόρεσε στη συναυλία της στον Λυκαβηττό όπου η ίδια προχώρησε και σε μία αντιφασιστική δήλωση. Η Έλλη Στάη από την άλλη, χαρακτηρίστηκε “μπέμπα 70 ετών” από τον Δήμο Βερύκιο, σχολιάζοντας έτσι το αν η δημοσιογράφος έχει παρέμβει αισθητικά στο πρόσωπό της. Τέλος, το ρεπορτάζ περιλάμβανε και την Ελεονώρα Μελέτη η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο των επικριτών αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντί να παρακολουθήσουν την εισήγησή της για την λεκτική βία από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου, ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για το ντύσιμό της το οποίο χαρακτήρισαν “στολή σοβαροφάνειας”.

Μετά το τέλος του ρεπορτάζ της Γεωργίας Κακή, η Αναστασία Γιάμαλη αναφέρθηκε και στα σχόλια που δέχθηκε η Μαρινέλλα σχετικά με την ηλικία της, όταν κατέρρευσε επί σκηνής.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος είπε:

“Στα περιστατικά που παρέθεσε η Γεωργία Κακή, θα πρόσθετα και τα σχόλια που δέχθηκε η Μαρινέλλα όταν κατέρρευσε στη σκηνή. Η μεγάλη Μαρινέλα. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι στην ηλικία της δεν θα έπρεπε να είναι στη σκηνή γιατί προφανώς δεν έχει δικαίωμα στη δημιουργία ή στην αναγνώριση επειδή μεγάλωσε ή γιατί δεν είναι ικανή, ακριβώς επειδή μεγάλωσε. Βέβαια, θα μου επιτρέψετε να πω πως αυτοί που σκέφτονται έτσι, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα το θεωρούσαν υποχρέωση μιας 86χρονης, να φροντίζει τα εγγόνια της. Γιατί για να έχει ρόλο φροντίστριας θα ήταν απολύτως ικανή. Νομίζω, πως οι γυναίκες έχουμε κουραστεί πια να μας κρίνουν για το πώς είμαστε και όχι για το τι λέμε ή το τι κάνουμε. Η Μποφίλιου ενοχλεί κάποιους γιατί είναι ανιτφασίστρια αλλά τη χτυπούν για το φόρεμά της. Η Μελέτη θα μπορούσε να κριθεί για αυτά που λέει και ψηφίζει στο ευρωκοινοβούλιο αλλά αντί για αυτά θεωρείται υποκριτική η επιλογή της να βάλει τη στολή εργασίας. Θα θυμάστε βέβαια πριν λίγα χρόνια που επειδή δεν φορούσε την στολή εργασίας είχε δεχθεί έντονη κριτική μία άλλη γυναίκα πολιτικός. Η Έλλη Στάη κρίνεται για τη φρέσκια εμφάνισή της αλλά αν δεν ήταν τόσο φρέσκια πάλι θα κρινόταν πως αφέθηκε, πως μγάλωσε. Και σε όλο αυτό, γυναίκες που δεν έχουν τον χρόνο ή τα μέσα και που κοπιάζουν να βγάλουν τον μήνα, έρχονται αντιμέτωπες με όλη αυτή την πληροφορία και με όλη αυτή την άπιαστη τελειότητα. Εγώ νομίζω ότι κούρασε”.

Το βίντεο με το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα