Αγ. Θεόδωροι: Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης σε Παλαιστίνη και Λίβανο

Διαβάζεται σε 2'
Αγ. Θεόδωροι: Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης σε Παλαιστίνη και Λίβανο

Μήνυμα “ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο” έστειλαν σωματεία και φορείς που διαδήλωσαν στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν στη μεγάλη διαδήλωση σωματείων και φορέων στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από την Αττική και την Πελοπόννησο διαδήλωσαν διατρανώνοντας την «αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που σφάζονται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ» και απαίτησαν «να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους» και «να σταματήσει η χρήση του λιμανιού των Αγ. Θεοδώρων και όλης της περιοχής για ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ».

Ακόμα με αφορμή δύο βιομηχανικά ατυχήματα στο διυλιστήριο της Μότορ Όϊλ μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες με τραυματίες εργαζόμενους απαίτησαν «ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης».

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στους Αγ. Θεοδώρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα