La Vie En Rose: Πόσο πουλάνε τα καλλυντικά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Μαλακοδήμος Δήμητρα Κατσαφάδου
Νίκος Μαλακοδήμος Δήμητρα Κατσαφάδου Papadakis Press

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας για τα ομώνυμα καλλυντικά.

Η δημοφιλία της Δήμητρας Κατσαφάδου είναι ήδη καταγεγραμμένη στα social και τα mainstream media, εξάλλου ακόμη και στην εταιρική της σελίδα, αναφέρονται τα ποσοστά των ακολούθων της ως μια έμμεση πιστοποίηση της επιτυχίας και της φίρμας καλλυντικών που αναπτύσσει.

Δεν είναι εξάλλου πρωτάκουστο διάσημα πρόσωπα να λανσάρουν προϊόντα που έχουν και εμπορική επιτυχία: Από τις Καρντάσιανς έως τη Ριάνα και τη Σελένα Γκόμεζ , η διασημότητα έχει οδηγήσει και σε προσοδοφόρα επιχειρηματική ενασχόληση, ιδίως μέσα από τον κλάδο των καλλυντικών.

Όταν αυτό ωστόσο συμβαίνει σε μια πολύ μικρή αγορά, όπως η ελληνική όπου ο ανταγωνισμός τόσο από τις καθιερωμένες ελληνικές αλλά κυρίως από τους κολοσσούς της κοσμετολογίας είναι πανίσχυρος, είναι άξιο προσοχής.

Η La Vie En Rose ιδρύθηκε το 2016 και διατηρεί εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας των προϊόντων, αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ, με έδρα την Αγία Παρασκευή Αττικής. Το 2023 με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε εμφάνισε εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακολουθώντας με μεγαλύτερη ένταση την τάση που είχε καταγράψει και το 2022.

Ειδικότερα, την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε τζίρο της τάξης των 36,9 εκατ.ευρώ αυξημένο κατά 71,2% έναντι των 21,5 εκατ.ευρώ της χρήσης του 2022. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ωστόσο, είναι η επίδοση στις γραμμές της κερδοφορίας, καθώς τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 52% στα 26 εκατ. ευρώ από 17,1 εκατ. ευρώ το 2022, και ακολούθως τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν άνοδο κατά 61,46% και ξεπέρασαν τα 19,89 εκατ. ευρώ έναντι 12,3 εκατ. ευρώ το 2022 και τέλος, με άνοδο 61,2% έκλεισαν τα κέρδη μετά φόρων που ανήλθαν σε 15,4 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ το 2022.

Ως εκ τούτου η εταιρεία διέθετε καθαρό περιθώριο κέρδους 41,9% το 2023- ένα από τα υψηλότερα στον κλάδο- αλλά ελαφρώς πιεσμένο έναντι του 44,5% που ήταν το περιθώριο καθαρού κέρδους το 2022.

Τα ταμειακά δε διαθέσιμα και ισοδύναμα στο τέλος του 2023 ανέρχονταν 25,7 εκατ.ευρώ.

Η εταιρεία και η δημιουργός της, πέρα από την εκτεταμένη χρήση των media έχει διαλέξει να αναπτύσσεται μέσω ιδιόκτητου δικτύου καταστημάτων, κοινώς δεν έχει συμβάσεις με franchisees και δεν διαθέτει τα προϊόντα της σε συναφή δίκτυα καλλυντικών. Στο τέλος του 2023 λειτουργούσαν 58 καταστήματα La Vie En Rose στην Ελλάδα, ενώ προετοιμάζεται και η επέκταση στην Κύπρο με ένα κατάστημα στη Λεμεσό. Η εταιρεία ελέγχει επίσης το ομώνυμο ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης των προϊόντων της, χωρίς να έχει ανοιχτεί σε συναφή ηλεκτρονικά καταστήματα για τη διάθεση των καλλυντικών της.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2023 η εταιρεία απασχολούσε 216 άτομα, εκ των οποίων τα 178 ήταν πλήρους απασχόλησης και τα 38 μερικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα