Τραγωδία στην Κορινθία: Δύο νεκροί από τη φωτιά

Διαβάζεται σε 3'
Τραγωδία στην Κορινθία: Δύο νεκροί από τη φωτιά
INTIME

Δύο απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στην Κορινθία, όπου η φωτιά μαίνεται από την Κυριακή. Συνεχείς εκκενώσεις και καμένα σπίτια. Μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων το πύρινο μέτωπο.

Τραγωδία στη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής Κορινθία, από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με δυο άτομα να εντοπίζονται νεκρά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο άτομα ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Οι δύο σοροί έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και εναέρια μέσα.

Από χθες γίνονται συνεχείς εκκενώσεις, με τελευταία αυτή στον Πύργο Κορινθίας. Νωρίτερα, εστάλη 112 για εκκένωση του οικισμού Κορφιώτισσα, με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Βρυσσούλες και Ξανθοχώρι.

Νωρίτερα, μήνυμα για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι του οικισμού Άνω Λουτρό.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στάλθηκε και στους κατοίκους του οικισμού Καλλιθέα. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Λυκοποριά.

Νωρίτερα, μήνυμα για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι του οικισμού Μεντουργιανικά. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε να κατευθυνθούν προς Δερβένι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν, με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Kατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο πέρασμα της φωτιάς και υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα