Πότε θα γίνει η επιλογή του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ

Διαβάζεται σε 2'
Πότε θα γίνει η επιλογή του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ
Μαχητές της Χεζμπολάχ AP Photo/Hassan Ammar

Τι ανέφερε στην ομιλία του ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ για την επιλογή νέου ηγέτη της οργάνωσης.

Ο υπαρχηγός της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωση θα επιλέξει διάδοχο του γενικού γραμματέα της Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, “με την πρώτη ευκαιρία”.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δεν ανακοίνωσε αντικαταστάτες για κανένα από τα ανώτερα στελέχη που δολοφονήθηκαν πρόσφατα από το Ισραήλ, αλλά δήλωσε ότι το ζήτημα είναι υπό έλεγχο. “Στην ιεραρχία μας, έχουμε αναπληρωτές για όλους τους διοικητές. Διαθέτουμε εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που ο ηγέτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί”, ανέφερε σύμφωνα με τον Guardian.

“Η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ θα γίνει σύντομα, ακολουθώντας τον καθιερωμένο μηχανισμό που έχουμε σε εφαρμογή. Και όλες οι θέσεις, όλα τα κενά θα καλυφθούν” είπε, μεταξύ άλλων ο Κάσεμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Την Κυριακή, διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετέδιδαν πως ο επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν, ορκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, κάτι που τελικά διαψεύστηκε αργότερα από την οργάνωση.

Διεθνώς, ο Σάφι Αλ Ντιν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Το 2017, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε ως Ειδικά Καταχωρημένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη, επικαλούμενο τη βαθιά εμπλοκή του στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ και τον ρόλο του στον σχεδιασμό επιθέσεων κατά ισραηλινών και δυτικών στόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα