Κεδίκογλου για φωτιά στην Κορινθία: Ο εφησυχασμός αποτελεί ασυγχώρητη πολυτέλεια

Διαβάζεται σε 2'
Κεδίκογλου για φωτιά στην Κορινθία: Ο εφησυχασμός αποτελεί ασυγχώρητη πολυτέλεια
Συμεών Κεδίκογλου INTIME NEWS

«Η μάστιγα των δασικών πυρκαγιών αποτελεί μείζονα πρόκληση για τη χώρα μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Συμεών Κεδίκογλου για την φωτιά στην Κορινθία.

«Βαθιά οδύνη σε όλους τους Έλληνες προκαλεί η είδηση για τον θάνατο των δύο συνανθρώπων μας από το χωριό Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι δύο νέοι άνδρες, που ήταν εθελοντές πυροσβέστες, προσπαθώντας με αυταπάρνηση να βοηθήσουν συγχωριανούς τους, εγκλωβίστηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας και επεκτάθηκε στις γειτονικές περιοχές. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στις οικογένειές τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου.

«Δυστυχώς, το πύρινο μέτωπο ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και κάλυψε μια έκταση 30 χιλιομέτρων από το Δερβένι μέχρι το Ξυλόκαστρο, κάνοντας στάχτη το πυκνό δάσος της περιοχής και προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Τα τοπικά μέσα μιλούν για καμένη έκταση που προσεγγίζει τα 80 χιλ. στρέμματα, ενώ γίνεται λόγος για εμφανή έλλειψη συντονισμού.

Καθώς η δύσκολη μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, στηρίζουμε τους Πυροσβέστες και τους Εθελοντές στο δύσκολο έργο τους, ενώ ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον Πυροσβέστη που τραυματίστηκε εκτελώντας το καθήκον του», προσθέτει ο κ. Κεδίκογλου.

«Η μεγάλη αυτή πυρκαγιά που ξέσπασε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου μάς υπενθυμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο εφησυχασμός αποτελεί ασυγχώρητη πολυτέλεια. Έρχεται, μάλιστα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργού για μη ανανέωση των συμβάσεων των Εποχικών Πυροσβεστών και μία μέρα μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη φετινή επίδοση της κυβέρνησης στη δασοπυρόσβεση.

Η μάστιγα των δασικών πυρκαγιών αποτελεί μείζονα πρόκληση για τη χώρα μας. Η Πολιτεία οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή της, εστιάζοντας όχι μόνο στην καταστολή, αλλά και στην πρόληψη», καταλήγει η δήλωση του βουλευτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα