5+1 μαγικά ταξίδια για τον Οκτώβριο

Διαβάζεται σε 6'
5+1 μαγικά ταξίδια για τον Οκτώβριο
Istock

Έξι μοναδικά ταξίδια, με φθινοπωρινά τοπία, γαστρονομικές απολαύσεις και πολιτιστικές εμπειρίες σε Ευρώπη και Ισλανδία.

Ο Οκτώβριος είναι ο ιδανικός μήνας για ταξίδια, καθώς η φύση βάφεται με τα χρώματα του φθινοπώρου και οι προορισμοί αποκτούν μια ιδιαίτερη μαγεία. Είτε αναζητάτε γαστρονομικές απολαύσεις, πολιτιστικές εμπειρίες ή απλά θέλετε να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά, αυτός ο μήνας προσφέρει μοναδικές επιλογές.

Από τη μεσαιωνική γοητεία της Περούτζιας στην Ιταλία, με τη γλυκιά σοκολατένια ατμόσφαιρα του Eurochocolate Festival, μέχρι την απόκοσμη γοητεία του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, όπου το Βόρειο Σέλας χρωματίζει τον ουρανό, ο Οκτώβριος μετατρέπει κάθε προορισμό σε μια αξέχαστη εμπειρία. Ανακαλύψτε τη χρυσή Προβηγκία με τα φθινοπωρινά αμπέλια, τη ζωντανή Μάλαγα με τον ήλιο ακόμα ζεστό, την αριστοκρατική Βιέννη και την πανέμορφη Lake District της Αγγλίας, όπου η ομίχλη και τα φθινοπωρινά χρώματα δημιουργούν ένα σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης και ρομαντισμού.

Περούτζια, Ιταλία

Istock
Istock
Istock
Istock

Θερμοκρασία: 8°C (μέγιστη), 18°C (ελάχιστη)

Η Περούτζια, η καρδιά της Ούμπριας στην κεντρική Ιταλία, είναι ένας προορισμός γεμάτος γεύσεις, ιστορία και πολιτισμό, που αγκαλιάζει τον επισκέπτη κάθε εποχή του χρόνου, αλλά ιδίως το φθινόπωρο, όταν τα στενά της μοσχοβολούν σοκολάτα. Η δροσιά του φθινοπώρου φέρνει μια γλυκιά ατμόσφαιρα που γίνεται ακόμα πιο έντονη τον Οκτώβριο, όταν η πόλη φιλοξενεί το διάσημο Eurochocolate Festival, το οποίο μεταμορφώνει τους δρόμους σε ένα ζωντανό σκηνικό γευστικών απολαύσεων. Εκεί θα γευτείτε τα θρυλικά baci – τα «φιλιά» της πόλης. Αυτά τα μικρά γλυκίσματα με σοκολάτα και φουντούκι δημιουργήθηκαν με έμπνευση από την αγάπη και συνοδεύονται ακόμα και σήμερα από περιτύλιγμα με ερωτικά ρητά. Στο φεστιβάλ, οι λάτρεις της σοκολάτας απολαμβάνουν γευσιγνωσίες, εκθέσεις και μαθήματα μαγειρικής, ανακαλύπτωντας τη βαθιά παράδοση της Περούτζια στη σοκολατοποιία.

Πέρα από τις γλυκές απολαύσεις, η πόλη προσφέρει μαγευτικές βόλτες στα λιθόστρωτα δρομάκια της, ανάμεσα σε μεσαιωνικά υδραγωγεία και γραφικές σκάλες που οδηγούν σε εκπληκτικές θέες.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Istock

Θερμοκρασία: 7°C (μέγιστη), 2°C (ελάχιστη)

Το Ρέικιαβικ είναι μια μαγευτική πύλη για όσους ονειρεύονται να δουν το Βόρειο Σέλας. Η πόλη προσφέρει αμέτρητες αποστολές «κυνηγιού φωτός», που υπόσχονται μοναδικές στιγμές κάτω από τον ουρανό του Βορρά. Ο Οκτώβριος είναι ιδανικός μήνας για να απολαύσετε αυτό το φαινόμενο, πριν ξεκινήσουν οι παγωμένες νύχτες του χειμώνα, προσφέροντας μεγαλύτερες, σκοτεινότερες νύχτες με καθαρότερους ουρανούς. Εξερευνήστε τα φυσικά θαύματα της περιοχής, από τις γεωθερμικές πισίνες του Sky Lagoon μέχρι την επιβλητική θέα από τον πύργο της Hallgrímskirkja, που προσφέρει πανοραμική εικόνα της πόλης και των γύρω τοπίων.

Προβηγκία, Γαλλία

Istock

Θερμοκρασία: 20°C (μέγιστη), 12°C (ελάχιστη)

Το καλοκαίρι μπορεί να φέρνει πλήθος επισκεπτών στην Προβηγκία, αλλά ο Οκτώβριος είναι η εποχή της πραγματικής μαγείας. Τα αμπέλια παίρνουν χρυσαφένια απόχρωση και οι πρωινές ομίχλες τυλίγουν τις κοιλάδες του Λυμπερόν, προσφέροντας ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Είναι η εποχή του κρασιού και των φεστιβάλ γεύσεων, με τις αγορές να γεμίζουν από τα καλούδια της συγκομιδής. Οι ήρεμοι ρυθμοί της φύσης και ο ζεστός, ξηρός καιρός είναι ιδανικοί για να εξερευνήσετε τους λόφους ή να απολαύσετε μια ποδηλασία ανάμεσα στα μαγευτικά τοπία της Προβηγκίας.

Μάλαγα, Ισπανία

Istock

Θερμοκρασία: 24°C (μέγιστη), 15°C (ελάχιστη)

Στην καρδιά της Κόστα ντελ Σολ, η ζωντανή και δημιουργική ενέργεια της Μάλαγας την έχει μεταμορφώσει σε μια σύγχρονη καλλιτεχνική μητρόπολη. Εξερευνήστε το παραδοσιακό, γραφικό της κέντρο με τα στενά σοκάκια γεμάτα καφέ και μπουτίκ ή απολαύστε τη σύγχρονη τέχνη στο Μουσείο Πικάσο και το πολύχρωμο Κέντρο Pompidou. Με τον ήλιο να χαρίζει ακόμη καλοκαιρινή ζέστη, η Μάλαγα είναι ιδανική για βόλτες με ποδήλατο κατά μήκος της παραλιακής ή για μια χαλαρή μέρα στα παραθαλάσσια μπαρ.

Βιέννη, Αυστρία

Istock

Θερμοκρασία: 15°C (μέγιστη), 5°C (ελάχιστη)

Η Βιέννη τον Οκτώβριο είναι μια γιορτή για τους λάτρεις του κρασιού, με τα αμπέλια της να φτάνουν στο αποκορύφωμα της συγκομιδής. Πάρτε το τραμ για τα όμορφα προάστια της πόλης και περπατήστε ανάμεσα στους αμπελώνες, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την πανέμορφη θέα στον Δούναβη. Οι οινοποιοί ανοίγουν τις πόρτες τους για γευσιγνωσίες και μικρές γιορτές, ενώ οι ήπιες μέρες του φθινοπώρου δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε την πόλη και τη γύρω περιοχή.

Lake District, Ηνωμένο Βασίλειο

Istock

Θερμοκρασία: 10°C (μέγιστη), 2°C (ελάχιστη)

Το Lake District είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Αγγλίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στολίζεται από το τέλειο φθινοπωρινό σκηνικό με τις λίμνες και τα βουνά να ντύνονται στα ζεστά χρώματα της εποχής. Οι πρωινές ομίχλες και η μυρωδιά του ξύλου από τα τζάκια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα απόκοσμης γοητείας, ενώ οι ηλιόλουστες μέρες είναι ιδανικές για πεζοπορία ανάμεσα στα γραφικά χωριά και τις λίμνες. Παρά του ότι βρέχει συχνά, το τοπίο γίνεται ακόμη πιο μαγευτικό, προσφέροντας μια από τις πιο ονειρεμένες γωνιές της Αγγλίας για να εξερευνήσετε το φθινόπωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα