Οι ΗΠΑ δίνουν το “πράσινο φως” για εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

Διαβάζεται σε 1'
Οβίδες ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν περιοχές κοντά σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ
Οβίδες ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν περιοχές κοντά σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ EPA/ATEF SAFADI

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στη “μάχη του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ” διαμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας στον Ισραηλινό ομόλογό του. Η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, είχε το βράδυ της Δευτέρας (30/9), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στην οποία τονίστηκε η υποστήριξη των ΗΠΑ στην χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στο Λίβανο.

Οι δύο άνδρες, όπως ανέφερε και σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου, συμφώνησαν στην ανάγκη καταστροφής της “υποδομής επίθεσης κατά μήκος των συνόρων, για να διασφαλιστεί ότι η Χεζμπολάχ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει επιθέσεις, όπως αυτή που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο βόρειο Ισραήλ”.

Ο κ. Όστιν προειδοποίησε ταυτόχρονα το Ιράν εναντίον ενδεχόμενης «απευθείας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ», υπογραμμίζοντας τις «σοβαρές συνέπειες» που θα είχε τέτοια κίνηση για την Τεχεράνη, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Παράλληλα τόνισε πως «είναι απαραίτητη η διπλωματική επίλυση» ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμάχων σε «αμφότερες τις πλευρές των συνόρων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα