Νέος Δικαστικός Χάρτης: Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους οι δικηγόροι της Αθήνας

Διαβάζεται σε 2'
Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη
Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη Eurokinissi

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι αντιδρώντας στον Νέο Δικαστικό Χάρτη

Με μία νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, «απάντησαν» οι δικηγόροι της Αθήνας στην εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας πραγματοποίησε και τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανασφάλεια δικαίου που δημιουργείται από τον τρόπο εφαρμογής του Δικαστικού Χάρτη.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, «ο νέος δικαστικός χάρτης κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ένα νέο δικαστικό χάος, το οποίο έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Ελλήνων δικηγόρων, των Ελλήνων συλλειτουργών της δικαιοσύνης, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικαστών, των πολιτών επί τα χείρω».

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ οι νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργούν ασάφεια σε σχέση με δικαιώματα που κινδυνεύουν να χαθούν. «Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων τσαλαπατιέται καθημερινά» τόνισε και κάλεσε την Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα «στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας και της Ευρώπης».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα