Παππάς στην ΚΟ: Να υπερασπιστούμε στη Βουλή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'
Παππάς στην ΚΟ: Να υπερασπιστούμε στη Βουλή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Σε κοινοβουλευτική δραστηριότητα που θα δρα ενωτικά κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Κ.Ο

Ο ΣΥΡΙΖΑ του επόμενους μήνες των εσωτερικών διαδικασιών του οφείλει να κάνει restart στην πολιτική παρουσία του βασισμένος στις επιτυχίες της διακυβέρνησης του. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που απεύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου στο κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Παππας επισήμανε την ανάγκη απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι «η δραστηριότητά μας εντός του κοινοβουλίου μπορεί να είναι ενοποιητική και πολλαπλασιαστική για το χώρο μας». Επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης εφαρμόζει τη λογική του σβησίματος των επιτευγμάτων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς επισήμανε πως η Ν.Δ «δεν θέλει να θυμόμαστε ότι το 2010 είχαμε τυπική χρεοκοπία και ότι μέχρι το 2015 χάσαμε το 25% του ΑΕΠ. Θέλει να θυμόμαστε ένα εξάμηνο, λέει, του 2015 και κάνει μία συστηματική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας όπου οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας εγκαλούν την παράταξη που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να τη βγάλει με την κοινωνία όρθια. Και ενώ δεν είχε τη δυνατότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων και των δημόσιων δαπανών που έχει ο κ. Μητσοτάκης».

Με βάση αυτά επισήμανε ότι «η υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για εμάς ιστορικό χρέος. Και δεν αφορά πρόσωπα. Αφορά την υπεράσπιση της ιστορίας και της δικής μας της παράταξης αλλά και των αγώνων του λαού να φέρει μια αλλαγή». Τόνισε πως «είναι πασιφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεδιπλώσει και υλοποιεί μία στρατηγική ιστορικού αναθεωρητισμού σε δύο επίπεδα. Με ένα υποτιθέμενο προοδευτικό – κεντρώο περίβλημα και ενώ έχει ενσωματώσει πρόσωπα και στρατηγικές της ακροδεξιάς του 2000, εργαλειοποιεί και εκλογικεύει τα επιχειρήματα και τα αφηγήματα της άκρα δεξιάς στην Ελλάδα». Συνολικά τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να βρεθεί -και θα βρεθεί- στην αιχμή και στην πρωτοπορία της προοδευτικής αντεπίθεσης».

Αναφερόμενος στην Οικονομία ο Νίκος Παππάς σχολίασε το 3ετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λέγοντας πως η κυβέρνηση «περνάει κάτω από τον πήχη για τις επενδύσεις που η ίδια είχε θέσει. Θέτει τον πήχη για τις επενδύσεις στον προϋπολογισμό του 2024 (Δεκέμβριος 2023) στο 15,1%. Έρχεται στη συνέχεια και επανατοποθετεί τον πήχη σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο στο 6,7% για το 2024 στο σχέδιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2023-2028, επαληθεύοντας το αναπτυξιακό της έλλειμα ως προς τις επενδύσεις». Προσθέτοντας πως «η αναιμική αύξηση της απασχόλησης (πρόβλεψη για 1,2% το 2024 και 0,8% το 2025) δεν αποτελεί απάντηση στην ανεργία και στις ανάγκες της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα