Λίβανος: Τουλάχιστον 600 κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο σε μοναστήρι

Διαβάζεται σε 2'
Οικογένεια εκτοπισμένων στη Βηρυτό
Οικογένεια εκτοπισμένων στη Βηρυτό AP Photo/Bilal Hussein

Τουλάχιστον 600 κάτοικοι από το χωριό Άιν Εμπέλ βρήκαν καταφύγιο σε ένα μοναστήριο στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι αναζήτησαν και βρήκαν σήμερα καταφύγιο σε ένα μοναστήρι στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, μετά τις προειδοποιήσεις που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός σε κατοίκους στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι αυτοί εγκατέλειψαν το χωριό Άιν Εμπέλ, όπου οι κάτοικοι είναι Χριστιανοί.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Άιν Εμπέλ, και τουλάχιστον 20 άλλες πόλεις να φύγουν αμέσως από τα σπίτια τους, καθώς ο στρατός ανακοίνωσε ότι θα πλήττει σπίτια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

Οι κάτοικοι κατέφυγαν στο μοναστήρι και περιμένουν ένα στρατιωτικό κομβόι να τους οδηγήσει στη Βηρυτό, είπαν κάτοικοι στο Reuters.

Οι επιδρομές στο νότιο Λίβανο πραγματοποιούνται εδώ και μήνες, δηλώνει ο ισραηλινός στρατός

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, βρίσκοντας τούνελ της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων που βρίσκονταν κρυμμένες κάτω από σπίτια και αποκαλύπτοντας σχέδια εισβολής της σιιτικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι τόνισε ότι λεπτομέρειες της επιχείρησης είναι απόρρητες, ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Δεκάδες παρόμοιες επιδρομές είχαν ανακαλύψει λεπτομερή σχέδια εισβολής στο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ και επίθεσης παρόμοιας με εκείνη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν κάτω από σπίτια σε χωριά στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια των επιδρομών θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο Χαγκάρι, δείχνοντας βίντεο από κάμερες σώματος που φέρουν Ισραηλινοί στρατιώτες και χάρτες της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα