Η Κρήτη ανοίγει τον δρόμο για το χειμερινό τουρισμό

Διαβάζεται σε 4'
Η Κρήτη ανοίγει τον δρόμο για το χειμερινό τουρισμό
Istock

Με νέες διεθνείς πτήσεις και πολυτελή ξενοδοχεία να παραμένουν ανοιχτά τον χειμώνα, η Κρήτη επιδιώκει να αναπτύξει τον τουρισμό το χειμώνα.

Η Κρήτη, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, βάζει για ακόμη μια φορά «πλάτη» στην ανάπτυξη του χρόνιου και απόλυτου ζητούμενου για τον Ελληνικό τουρισμό. Ο λόγος για το χειμερινό τουρισμό και όχι την επέκταση της σεζόν, που ήδη το νησί καταφέρνει τα τελευταία χρόνια, έστω και με μικρούς αριθμούς τουριστών στις αρχές και τα τέλη της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία του NEWS 24/7, Γερμανοί, Ολλανδοί αλλά και Βρετανοί τουρίστες, αναμένεται να έρχονται για διακοπές στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ σημαντικά ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά και δεν θα κλείσουν στο τέλος του Οκτώβρη. Κερδισμένες θα είναι και οι πόλεις, κυρίως του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, καθώς οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα διακινηθούν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών για να πετούν τακτικές πτήσεις στο «Ν. Καζαντζάκης» είναι μεγάλο. Οι πτήσεις αυτές θα εξυπηρετούν τόσο οργανωμένα πακέτα tour operators, όσο και μεμονωμένων πελατών.

Δύο αεροπλάνα από Γερμανία την εβδομάδα

Η Discover Airlines, η θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa, ενισχύει το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεών της με νέους προορισμούς και αυξημένη συχνότητα πτήσεων. Από τον Οκτώβριο του 2024, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες συνδέσεις που περιλαμβάνουν πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προς το Ηράκλειο, καθιστώντας την πόλη έναν από τους κύριους προορισμούς της εταιρείας. Ειδικότερα, από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, η Discover Airlines θα προσφέρει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Ηράκλειο, για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο, επιτρέποντας στους Γερμανούς ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τη γοητεία της Κρήτης και εκτός καλοκαιριού.

Και η αεροπορική εταιρεία Transavia θα διατηρήσει το χειμώνα τις πτήσεις της για Ηράκλειο από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες και η Ryanair μελετά δρομολόγια προς την Κρητική πρωτεύουσα μέσα στο χειμώνα, πιθανότατα από Γερμανία.

Ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel πρόκειται να κρατήσει ανοικτά δύο ξενοδοχεία της στην Κρήτη, τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα. Η ναυαρχίδα της εταιρείας στο νησί, το ξενοδοχείο Amirandes στο Ηράκλειο, έχει ήδη αποφασιστεί να μείνει ανοικτό μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, ενώ μελετάται να ανοίξει πολύ νωρίς το Μάρτιο. Το resort διαθέτει 212 δωμάτια, βίλες και σουίτες. Στο Ρέθυμνο, η Grecotel θα κρατήσει ανοικτό το ξενοδοχείο της Plaza Beach House, που βρίσκεται μέσα στην πόλη και διαθέτει 85 δωμάτια, τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκέμβρη. Πληροφορίες θέλουν ακόμη δύο ή τρία μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στην πόλη του Ηρακλείου να μένουν επίσης ανοικτά το χειμώνα.

Σίγουρα ωφελημένα θα είναι όλων των ειδών τα καταλύματα που βρίσκονται μέσα στις πόλεις, ενώ την γενικότερη ζήτηση τροφοδοτεί και η βραχυχρόνια μίσθωση.

Παράταση της σεζόν

Αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Κρήτη θα μείνουν ανοικτά μέχρι και τα μέσα περίπου του Νοέμβρη, ενώ αρκετοί ξενοδόχοι, διερευνούν το ενδεχόμενο να παρατείνουν τη λειτουργεία τους ακόμη περισσότερο.

Σημαντική αύξηση αφίξεων το Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με σημαντική άνοδο αφίξεων για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση από τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού ανήλθε σε 7%, ενώ στις πτήσεις εσωτερικού στο +9,1%, πάντα σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι μέσω του συγκεκριμένου αερολιμένα έφτασαν στην Κρήτη περίπου 612.000 ξένοι τουρίστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα