Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία με συγκεντρώσεις και σαφές στίγμα οι υποψήφιοι

Διαβάζεται σε 5'
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία με συγκεντρώσεις και σαφές στίγμα οι υποψήφιοι
Eurokinissi

Τη θέση που “θα μείνει στο μυαλό των ψηφοφόρων” επιδιώκουν οι 6 διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος.

Ένα ξεκάθαρο στίγμα που «να μένει στο μυαλό των ψηφοφόρων» και την αίσθηση της ύπαρξης «ρεύματος». Αυτά τα δύο στοιχεία θα επιδιώξουν με τις δράσεις τους τις 3 μέρες που απομένουν έως την κάλπη της Κυριακής οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά ενώ περιοδείες, συγκεντρώσεις, συναντήσεις τηλεοπτικές εμφανίσεις και αρθρογραφία σε ιστοσελίδες κι έντυπα θα πυκνώσουν όσο επιτρέπει το κάθε ένα… 24ωρο.

Συγκεντρώσεις

«Στοίχημα» για τους Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Νίκο Ανδρουλακη αποτελούν και οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων φιλοδοξεί να γεμίσει τον Πανελλήνιο όπου και έχει ορίσει την δική του ομιλία και συγκέντρωση στις 19.30. Αυτά ενώ την ίδια ώρα ο βουλευτής Α’ Αθήνας θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την συγκέντρωσή του στον χώρο της Παλιάς Βουλής.

Στο ίδιο ακριβώς σημείο την Παρασκευή προετοιμάζει την δική του συγκέντρωση ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτά ενώ ήδη έχει κάνει συγκεντρώσεις και ομιλίες στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη στις τρείς μεγαλύτερες πόλεις του νησιού.

Τις ιδιαίτερες πατρίδες τους επέλεξαν για συγκεντρώσεις τόσο ο Μιχάλης Κατρίνης με αυτή που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Νομό Ηλείας, όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου που μίλησε την Δευτέρα το βράδυ σε συγκέντρωση στην Κοζάνη.

Πολιτικό στίγμα

Σε πολιτικό επίπεδο οι υποψήφιοι με τις δημόσιες δηλώσεις του επιχειρούν να δώσουν το στίγμα τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρηματολογεί με την έως τώρα πορεία του ΠΑΣΟΚ ως εχέγγυο για μια επιτυχημένη συνέχεια, απέναντι σε σχέδια που – όπως εκτιμά – δεν εμπνέουν ανάλογη εμπιστοσύνη. Χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξή του ανέφερε: «Εάν τώρα έλεγα σε κάποιον το 2021, πριν εκλεγώ, ότι το ΠΑΣΟΚ θα έσπαγε τον δικομματισμό τρίτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, ότι μέσα σε δύο χρόνια θα είχαμε πέντε εκλογικές μάχες -δύο σε έναν χρόνο-, ανθρώπους προερχόμενους από τον χώρο μας νικητές σε 108 δήμους, μέσα στους οποίους οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι, δύο περιφερειάρχες και ένα κόμμα το οποίο στη Βουλή έδωσε αγώνες με ένα σύγχρονο πρόγραμμα και με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και με ενότητα και με ανοικτά όργανα, κάποιοι θα λέγανε ότι τα παραφουσκώνω».

Για  αναγκαία «επανέναρξη» του κόμματος μιλά ο Χάρης Δούκας που επισήμανε στην τελευταία ομιλία του πως «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κάνει ένα πολύ μεγάλο restart στις λειτουργίες του και να ξαναγίνει Κίνημα με Κ κεφαλαίο. Και όλοι εσείς που μαζεύεστε εδώ και μας τιμάτε, να έχετε την επόμενη ημέρα ρόλο, λόγο και ευθύνη. Και να συμμετέχετε, να υπάρχει ένας τομέας και ένας γραμματέας εξωτερικής πολιτικής, να υπάρχουν βασικοί τομείς που να λειτουργούν και να παράγουν έργο, να υπάρχουν τοπικές και νομαρχιακές, δυνάμεις που λειτουργούnν ως κινητοποιητές και ενεργοποιητές. Και όχι συσχετισμός και διάδρομος, και να παρουσιάζουμε δράσεις και έργα».

Την ακρίβεια του δικού σχεδιασμού με συγκεκριμένες δεσμεύσεις προβάλλει ο Παύλος Γερουλάνος. Χθες τόνισε πως «οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσα έχουν ως εξής: Πλήρης οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος σε 9 μήνες, πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2025. Νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2027. Και σε περίπτωση που δεν είμαστε πρώτο κόμμα θα δρομολογήσω το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Γιατί ο στόχος που θέτει ένας ηγέτης αφορά πρωτίστως τον ίδιο».

«Μπορώ στις επόμενες εθνικές εκλογές να οδηγήσω το κόμμα μας, ώστε να είναι πρώτο κόμμα» είπε σε ομιλία της στην Θεσσαλονίκη η Άννα Διαμαντοπούλου. Επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι «ένα κόμμα που δεν θέλει συνεργασίες, ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει δείξει στην ιστορία του το πως γίνεται η μεγάλη κεντροαριστερά. Αυτό θέλουμε σήμερα και με αυτό το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουμε».

Την δική του εξήγηση για τις δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ δίνει ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέροντας πως «το Αθηνοκεντρικό Κράτος και ένα σύστημα συμφερόντων δεν ανέχονται να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ένας βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία. Δεν ανέχονται ανθρώπους που δεν τους ελέγχουν, που δεν τους κρατάνε, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης και ελέγχου της εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μέσα από δημοσκοπήσεις».

Τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου επισήμανε ότι «από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή τα μικρά βήματα ή θα  ξαναγίνουμε το δυναμικό κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με τον Κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ και να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα