Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν

Διαβάζεται σε 1'
Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν
AP Photo/Mark Schiefelbein

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το ιρανικό χτύπημα κατά του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ ανέδειξε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «υποστήριξαν ενεργά την άμυνα του Ισραήλ» χαρακτηρίζοντας την ιρανική πυραυλική επίθεση ως «αναποτελεσματική».

«Η απάντηση στο Ιράν αποτελεί αντικείμενο μιας πολύ ενεργούς συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/10) ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, προανήγγειλε τη συνεργασία ΗΠΑ – Ισραήλ για τα αντίποινα στην Τεχεράνη, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει στρατιωτικό χτύπημα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα «επιτεθεί δυναμικά στη Μέση Ανατολή» απόψε.

«Το Ιράν προχώρησε σε μια σοβαρή πράξη απόψε, ωθώντας τη Μέση Ανατολή προς μια κλιμάκωση» πρόσθεσε ο Χαγκάρι. «Το αποψινό γεγονός θα έχει συνέπειες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα