Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Διαβάζεται σε 3'
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το Ξυλόκαστρο
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το Ξυλόκαστρο (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κορινθία. Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο.

Για τέταρτη ημέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές στην Κορινθία, με την εικόνα από το πύρινο μέτωπο σήμερα, Τετάρτη (2/10) να είναι αρκετά βελτιωμένη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Ανω Πιτσά, κυρίως σε δύσβατες περιοχές.

Η ένταση των ανέμων που πνέουν στα κατά τόπους σημεία είναι χαμηλή, γύρα στα 2-3 μποφόρ, αλλά υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΓΕΕΘΑ, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια, κυρίως περιφερειακά των οικισμών που απειλήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καταστραφεί 50.000 στρέμματα. Ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός όταν καταστεί δυνατή η καταγραφή των ζημιών.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη (2/10) τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση,

“Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη. Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις”.

Δύο θύματα από τη μεγάλη φωτιά

Ως προς τον τραγικό απολογισμό αυτής της φωτιάς, δυο κάτοικοι της περιοχής -35 και 40 ετών- έχασαν την ζωή τους όταν πήγαν να βοηθήσουν έναν γνωστό τους να απομακρύνει τα ζώα του από το μαντρί του και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Ο ένας υπέστη αναπνευστικά προβλήματα, πλέον όμως έχει συνέλθει και έχει επιστρέψει πίσω στις προσπάθειες κατάσβεσης και ο άλλος τραυματίστηκε στο μάτι από νερό υπό πίεση όταν άνοιξε τον πυροσβεστικό αυλό, και χρειάστηκε να υποβληθεί και σε επέμβαση στο μάτι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα