Sex Roulette: Η επικίνδυνη “μόδα” του TikTok που καταστρέφει τις ζωές ανηλίκων

Διαβάζεται σε 3'
Sex Roulette: Η επικίνδυνη “μόδα” του TikTok που καταστρέφει τις ζωές ανηλίκων
Φωτογραφία αρχείου iStock

Η αρρωστημένη “τάση” του TikTok, Sex Roulette, αφορά μια “δοκιμασία” που επιβάλλει ανήλικες σε ερωτική συνεύρεση, χωρίς προφυλάξεις, με αγνώστους με στόχο να μην μείνουν έγκυες.

Μια ακόμη επικίνδυνη “μόδα” του TikTok ακούει στο όνομα “Sex Roulette” και αφορά μια “πρόκληση” που επιβάλλει σε νεαρές κοπέλες να συνευρίσκονται χωρίς προφυλάξεις με αγνώστους με σκοπό να μην μείνουν έγκυες, εκθέτοντας τις σε σοβαρό κίνδυνο τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία.

Η συγκεκριμένη “τάση” ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή την εγκυμοσύνη ενός 14χρονου κοριτσιού από την Ιταλία, το οποίο έπεσε θύμα του Sex Roulette. Η υπόθεση της 14χρονης γνωστοποιήθηκε από το ιταλικό μέσο Adnkronos , αφού η δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού θύματος αποκάλυψε στο μέσο αυτό, την ιστορία της 14χρονης.

Τι είναι το “Sex Roulette”

Η “μόδα” του Tiktok ξεκίνησε από το Βελιγράδι και εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Σύμφωνα με το ilmessaggero, οι βασικοί κανόνες του “challenge” είναι οι νεαρές κοπέλες να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις με αγνώστους χωρίς προφυλάξεις με στόχο να μην μείνουν έγκυες.

Όποια κοπέλα μείνει έγκυος ή κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα χάνει και τίθεται εκτός “ομάδας”. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες για να εντείνουν τον κίνδυνο και το επίπεδο “δυσκολίας” επιλέγουν να εντάσσουν στην ομάδα τους κάποιον θετικό σε HIV, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι.

Τα ερωτικά ραντεβού οργανώνονται μέσω των social media. Οι προσκλήσεις ανακοινώνονται μέσω καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια σχηματίζονται μικρότερες ομάδες και δημιουργούνται συνομιλίες προκειμένου οι συμμετέχοντες να ορίσουν τον τόπο και τον χρόνο των συναντήσεων τους.

Η υπόθεση της 14χρονης στην Ιταλία 

Ο δικηγόρος που γνωστοποίησε την υπόθεση είναι μέλος της οργάνωσης Road to Green που ασχολείται με την ενημέρωση και την εκπαίδευση στα σχολεία. Μέσω αυτής της οργάνωσης δημιούργησε το πρόγραμμα “Legal Love” στο οποίο ειδικοί ψυχικής υγείας και γιατροί πραγματοποιούν συναντήσεις σε σχολεία για να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στους νέους.

Το 14χρονο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε την εγκυμοσύνη του σε έναν ψυχολόγο του συγκεκριμένου προγράμματος. Όταν ρωτήθηκε το κορίτσι αν ο πατέρας γνώριζε την εγκυμοσύνη, απάντησε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας, γιατί προερχόταν από το challenge “Sex Roulette”.

Η κοπέλα αποκάλυψε στον ψυχολόγο πως «δεν την ενδιαφέρει η εγκυμοσύνη», αλλά το γεγονός πως «έχασε» στο “Sex Roulette” και είναι «εκτός ομάδας».

Να σημειωθεί, ότι το “Sex Roulette” δεν είναι το μόνο επικίνδυνο φαινόμενο. Προκλήσεις όπως το “Calippo Tour” και το “Chinotto Tour”, όπου ανήλικες ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας για να επιδοθούν σε πράξεις σεξουαλικής φύσης με αγνώστους, καταγράφονται και δημοσιεύονται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας τους συμμετέχοντες σε κίνδυνο σωματικών και ψυχικών βλαβών.

Φυσικά υπάρχουν ανησυχίες ότι το συγκεκριμένο ή και άλλα παρόμοια challenge εξαπλώνονται αθόρυβα σε όλη την Ευρώπη. Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι οι γονείς οφείλουν να είναι δίπλα στα παιδιά τους και να μην αγνοούν οποιοδήποτε ανησυχητικό σημάδι, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και ενημέρωσης των νέων. Παράλληλα, τέτοιου είδους περιστατικά υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη τόσο σεξουαλικού προσανατολισμού όσο ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα