Το 11+8 της Ν.Δ. και μια μικρή ιδιωτικοποίηση

Διαβάζεται σε 3'

Σε ιδιώτες τα τηλεφωνικά ραντεβού για τα κέντρα υγείας ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αναστατώνεται ξανά

Ενδιαφέρον

Έχει το ενδιαφέρον του να καταγράφουμε τους βουλευτές που καταθέτουν «επικίνδυνες» ερωτήσεις. Ήδη μέχρι στιγμής είναι 19 (οι 11 με τα κόκκινα δάνεια και οι 8 με την επέκταση της φαρμακευτικής κάλυψης στους χαμηλοσυνταξιούχους).

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει το σε ποιους υπουργούς απευθύνονται: Μέχρι στιγμής τα «ραβασάκια» έχουν λάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, η Νικη Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλαδή ο σκληρός  πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου.Οι υπουργοί που αν και αλλάζουν υπουργεία σαν πουκάμισα, είναι μόνιμοι στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και ο Θόδωρος Σκυλακάκης που πριν από λίγες μέρες δέχθηκε ερώτηση για αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων στην Σαντορίνη από τον βουλευτή Κυκλάδων, Μάρκο Καφούρο.

Τακτική

Αυτή την φορά πάντως το Μαξίμου έσπευσε να προλάβει αντιδράσεις και να μην «φουσκώσει» ειδησεογραφικά το πράγμα (αν και δεν το κατάφερε).

Έτσι λοιπόν είδαμε άμεση διαρροή σχετικά με το ότι «η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής».

Το ερώτημα είναι αν με αυτή την τακτική του … «δεν πάθαμε και τίποτε» τελικά θα τους βγει. Γιατί οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δέχονται πάρα πολύ πίεση στις περιφέρειες τους με την ακρίβεια και την ανέχεια που υπάρχει.

Έτσι είναι δεκάδες αυτοί που θα ήθελαν να εκτονώσουν την κατάσταση κάνοντας ερωτήσεις στους υπουργούς.

Αποκαλυπτική καταγγελία

Μια αποκαλυπτική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με αυτή η υπηρεσία για να κλείνεις ραντεβουή στα κέντρα υγείας της περιοχής ιδιωτικοποιείται. Μάλιστα δίνεται «σε ιδιωτική εταιρία με χρέωση 1,31€/λεπτό»!

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως για να «περάσει» αυτή η εξέλιξη υπήρξε προετοιμασία.

Όπως καταγγέλλουν «οι τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης του Κέντρου Υγείας είναι δύο και οι επιφορτισμένοι με αυτές υπάλληλοι επίσης δύο, η διεύθυνση μετακινεί τον ένα από τους δύο -βασικό και μοναδικό αναντικατάστατο τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη θέση- σε απογευματινό ωράριο, ενώ απόγευμα δεν λειτουργούν διοικητικές υπηρεσίες, προκειμένου μάλλον να καλύψει την τεράστια ανάγκη των… τριών έως πέντε τηλεφωνικών κλήσεων ενός τυχαίου απογεύματος»

Αμυντικές;

Αξιοσημείωτη η εκτίμηση για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή που έκανε ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και φυσικά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

Υποστήρξε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύεται τις αμερικανικές εκλογές προκειμένου να …κάνει τα δικά του. Όπως δήλωσε «πιστεύουν στην κυβέρνηση Νετανιάχου να τελειώνουμε με το πρόβλημα που είναι το Ιράν. Να χτυπήσουμε το πυρηνικό του πρόγραμμα και εν πάση περιπτώσει να αποσταθεροποιήσουμε, εις δυνατόν, το ίδιο το καθεστώς, το ιρανικό, χτυπώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας περαιτέρω οικονομική ασφυξία».

Αυτό δεν κατανοούμε επακριβώς είναι πως – με βάση αυτή την ανάλυση- προκύπτουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις στήριξης των Ισραηλινών επιχειρήσεων. Όπως τις περιγράφει (ακόμα και) ο Δημήτρης Καιρίδης μόνον …αμυντικές δεν είναι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα