Reuters: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για το σχέδιο δολοφονίας του

Διαβάζεται σε 2'
Χασάν Νασράλα
Χασάν Νασράλα AP Photo/Hassan Ammar

Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι ο Νασράλα είχε κληθεί από τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να εγκαταλείψει τον Λίβανο, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του.

Πλήθος πληροφοριών προκύπτουν για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ ο οποίος δολοφονήθηκε ύστερα από ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα, να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί.

Αμέσως μετά την επίθεση στους βομβητές της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε μήνυμα με απεσταλμένο για να παρακαλέσει τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ να φύγει για το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της Χεζμπολάχ και σχεδίαζε να τον σκοτώσει, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Ο απεσταλμένος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Νασράλα στο καταφύγιό του όταν αυτό χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες και σκοτώθηκε επίσης.

Σημειώνεται ότι ο Χαμενεΐ, ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία στο εσωτερικό του Ιράν από το Σάββατο, διέταξε προσωπικά, όπως ανακοινώθηκε, την εκτόξευση περίπου 180 βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για τις δολοφονίες των Νασράλα, Νιλφορουσάν αλλά και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Η δήλωση αναφέρεται επίσης στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε τον Ιούλιο στην Τεχεράνη και στις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο. Το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο του Χανίγια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα