Η ατάκα της Λάουρα Κούνσμπεργκ που θα ‘πρεπε να γίνει μότο των πολιτικών

Διαβάζεται σε 3'
Η δημοσιογράφος Λάουρα Κούνσμπεργκ
Η δημοσιογράφος Λάουρα Κούνσμπεργκ YouTube

Δημοσιογράφος του BBC έστειλε κατά λάθος τις σημειώσεις της συνέντευξής τους στον Μπόρις Τζόνσον και παρέδωσε μαθήματα δεοντολογίας.

Την πιο λάθος τροπή πήρε η συνέντευξη που θα παραχωρούσε ο Μπόρις Τζόνσον στη δημοσιογράφο Λάουρα Κούνσμπεργκ (Laura Kuensberg), καθώς λίγο πριν συναντηθούν το BBC αναγκάστηκε να την ακυρώσει.

Η Κούνσμπεργκ επρόκειτο να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας για μια συνέντευξη που θα μεταδιδόταν το βράδυ της Πέμπτης στο BBC One, ωστόσο του έστειλε “κατά λάθος” τις σημειώσεις που είχε κάνει ενόψει αυτής.

Η συνέντευξη ακυρώθηκε και η δημοσιογράφος με μία ανάρτησή της στο X και “ντροπιασμένη”, όπως έγραψε μεταξύ άλλων, παρέδωσε απλά μαθήματα δημοσιογραφίας.

“Καθώς προετοιμαζόμουν για να πάρω συνέντευξη αύριο από τον Μπόρις Τζόνσον, κατά λάθος του έστειλα τις σημειώσεις μας σε ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να προχωρήσει η συνέντευξη.

Είναι πολύ εκνευριστικό και δεν υπάρχει νόημα να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο εκτός από ντροπιαστικό και απογοητευτικό, καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν. Αλλά εκτός από τα ‘κόκκινα πρόσωπα’, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Τα λέμε την Κυριακή.”

Εκπρόσωπος του BBC ξεκαθάρισε πως “η αυριανή συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον δεν θα συνεχιστεί. Όπως εξήγησε η Λάουρα, μοιράστηκαν ακούσια μαζί του σημειώσεις για τη συνέντευξη που προορίζονταν για συναδέλφους. Αυτό την κάνει αβάσιμη. Υπό αυτές τις συνθήκες, τόσο το BBC όσο και η ομάδα του κ. Τζόνσον συμφώνησαν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε”.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί για την προώθηση του βιβλίου του με τίτλο “Unleashed”.

Στα απομνημονεύματά του, αποσπάσματα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει στα βρετανικά ΜΜΕ, ο Τζόνσον αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι πλέον σίγουρος ότι τα lockdown – τα οποία περιέγραψε ως “κυριολεκτικά μεσαιωνικά στην αγριότητα και τις συνέπειές τους” – έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην καταπολέμηση του Covid.

Κατηγορεί επίσης τον Ρίσι Σουνάκ ότι τερμάτισε την πολιτική του καριέρα δολοφονώντας τον όπως ο Βρούτος που σκότωσε τον Ιούλιο Καίσαρα, λέγοντας ότι προηγουμένως τον θεωρούσε “φίλο και συνεργάτη”.

Τέλος, ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να σταματήσει το “Megxit” πείθοντας τον Δούκα του Σάσεξ και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, να μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και συμφώνησε να του κάνει μια “ανδρική συζήτηση”. Πηγές κοντά στον Δούκα επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Τζόνσον πρότεινε να μείνει το ζευγάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πηγές με γνώση τέτοιων συναντήσεων επέμειναν ότι το Παλάτι δεν ζήτησε από τον κ. Τζόνσον να παρέμβει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα