Ο Αιμίλιος Χειλάκης αποδόμησε μέσα σε 2 λεπτά τη νοοτροπία του Πλεύρη

Διαβάζεται σε 3'
Αιμίλιος Χειλάκης
Αιμίλιος Χειλάκης glomex

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” και εξήγησε τα αυτονόητα.

Γιατί αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και αναρωτιέται ακόμη αν είναι; Ποια είναι η σχέση του με τα μεταφυσικά και ποιο είναι το πρόβλημα με το να απαγορεύουν και να τιμωρούν οι πολιτικοί συγκεκριμένες λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολίτες; Για όλα αυτά μίλησε ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, “Καλύτερα Αργά“.

Ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε αρχικά πως όταν ως μαθητής της Β’ Λυκείου είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, αυτό έγινε “για λόγους διαφοροποίησης από την ομάδα των άλλων παιδιών. Κάτι πας να ‘πουλήσεις’. Όμως συνειδητοποίησα ότι επειδή ήμουν ένα πολύ πολιτικοποιημένο παιδί, από μικρός, ότι εγώ μπορώ να μιλήσω για την πολιτική, για την πολιτεία μας, για το πώς ζούμε κάθε μέρα, μέσα από μία τέχνη που λέγεται θέατρο“.

Ο ίδιος στη συνέχεια σχολίασε πως η σωστή ερώτηση δεν είναι γιατί έγινε ηθοποιός αλλά γιατί συνεχίζει να είναι και όταν η Αθηναΐς Νέγκα τον ρώτησε αν αναρωτιέται ο ίδιος απάντησε: “Διαρκώς, κάθε μέρα. Είναι πάρα πολύ άδικα τα πράγματα. Είναι μία προσπάθεια να αποδείξεις κάτι, σου ζητείται διαρκώς να αποδείξεις τη χρησιμότητά σου. Όταν αυτό γίνεται επί του πρακτέου, δηλαδή κάνεις μια παράσταση, είναι ωραίο. Το να προσπαθείς να αποδείξεις διαρκώς τη χρησιμότητά σου με άλλους τρόπους, βλέπε παρουσία στα social media, παρουσία με τη γνώμη σου την πολιτική ή την καλλιτεχνική, παρουσία σε συνεντεύξεις…”.

Παίρνοντας και ο ίδιος θέση, αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρόταση του βουλευτή της ΝΔ και κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Θάνου Πλεύρη, σύμφωνα με την οποία όποιος χρησιμοποιεί δημοσίως τη λέξη “μπάτσος” θα συλλαμβάνεται επί τόπου και θα οδηγείται με χειροπέδες στο αυτόφωρο.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σχολίασε αρχικά πως το μεγάλο πρόβλημα του αντίπαλου δέους της συντήρησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι πως δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, τονίζοντας πως  τα “προοδευτικά κόμματα, δεν ορίζουν τι ακριβώς είναι αυτή η πρόοδος που ευαγγελίζονται”.

Σε εκείνο το σημείο, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον Θάνο Πλεύρη, λέγοντας πως “και ο ίδιος θα δηλώνει προοδευτικός μέσα στη δικιά του συντήρηση. Φαντάζομαι θα είναι πολύ προοδευτικό το να απαγορεύσεις να μιλάς άσχημα για τα σώματα ασφαλείας. Το να απαγορεύσεις όμως μία απλή λέξη της καθομιλουμένης, αυτό είναι φασισμός”.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν αισθάνεται να γίνεται πιο συντηρητικός όσο μεγαλώνει, ο Αιμίλιος Χειλάκης δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει με τον ίδιο είναι ότι γίνεται πιο πατριώτης.

“Αλλά ξέρεις πώς; Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας, γιατί έχει μέσα ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς, από το γενικό σύνολο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα, άνθρωποι που αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εαυτό τους σε σχέση με το φύλο, μπορεί να είμαι ένας μετανάστης που ήρθα σε αυτή τη χώρα και δεν ήθελα να μείνω εδώ… μπορείτε να με ενσωματώσετε στο κοινωνικό σύνολο ώστε να μην χρειάζεται να είμαι συνεχώς παραβάτης;”, είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Σε ερώτηση για το αν είναι άθεος, ο Αιμίλιος Χειλάκης απάντησε πως αυτή η λέξη είναι λάθος και δήλωσε πως τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει το ότι δεν υπάρχει Θεός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα