Mαρινάκης: Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Διαβάζεται σε 2'
Mαρινάκης: Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών της ΝΔ
SOOC

Με το επιχείρημα πως οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν τη δουλειά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποβάθμισε πολιτικά το θέμα με τη νέα ομαδική ερώτηση για τους συνταξιούχους.

Άνετη και ανοιχτή στην κριτική επιχειρεί να εμφανιστεί η κυβέρνηση μετά και τη δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα ομαδική ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ειδικότερα ότι μετά την ερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια (εκ των οποίων εν τω μεταξύ διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς με άλλη αφορμή), χθες άλλα οκτώ μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσαν νέα ερώτηση “κοινωνικού περιεχομένου” και “λαϊκού” χαρακτήρα. Αυτή τη φορά η παρέμβαση αφορούσε το αίτημα για επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για νέους συνταξιούχους που θα δικαιούνταν προ 2016 το ΕΚΑΣ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταρχήν σχολίασε: “Νομίζω την προηγούμενη φορά είχαμε μετρήσει άλλες 6.200 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ σε πέντε χρόνια και κάτι. Και γίνεται τόση συζήτηση για τις δύο τελευταίες” και πρόσθεσε: “Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών της ΝΔ.”

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι: “Είναι φοβερό ότι κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει λέει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και κάνουν τη δουλειά τους. Διότι βασικό μέλημα των βουλευτών είναι να εκφράζουν τα συμφέροντα των πολιτών, να απευθύνουν ερωτήματα στους υπουργούς, να πιέζουν την κυβέρνηση για πιο γρήγορες λύσεις”.

Χαρακτήρισε μάλιστα την κατάθεση της νέας ομαδικής ερώτησης “μία ημέρα στη δουλειά, για ένα σοβαρό κόμμα όπως η ΝΔ”, συνέκρινε με άλλα κόμματα που έχουν καθημερινά εσωκομματικά προβλήματα και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα τα ακούνε αυτά και θα γελάνε.

“Είναι καθήκον των βουλευτών να παρεμβαίνουν, να ρωτάνε, να συνδιαμορφώνουν, να ζητούν περισσότερα και των υπουργών να δίνουν λύσεις με βάση το πρόγραμμα της ΝΔ και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας”, είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης, απευθυνόμενος εν προκειμένω με την κατακλείδα της φράσης του και στους ερωτώντες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι: “Η ΝΔ, που αύριο γιορτάζει τα 50 της χρόνια, έχει αντέξει στο χρόνο γιατί σέβεται τους θεσμούς και το ρόλο του βουλευτή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα