Dominique Pelicot: “Κάποιες γυναίκες εκλαμβάνουν το ‘τσούλα’ ως κοπλιμέντο”

Διαβάζεται σε 5'
Dominique Pelicot: “Κάποιες γυναίκες εκλαμβάνουν το ‘τσούλα’ ως κοπλιμέντο”
Ο Dominique Pélicot 24Horas

Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για τους βιασμούς της αναίσθητης Gisèle Pelicot συνεχίζονται, με τοποθετήσεις που δοκιμάζουν τη ψυχολογία του μέσου ανθρώπου.

Η δίκη του Dominique Pelicot και των 50 ανδρών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να βιάσουν τη γυναίκα του, ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη, συνεχίζεται με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, προβλήθηκε και ένα βίντεο από τους βιασμούς ενώ διαβάστηκαν οι λεπτομερείς εκθέσεις άλλων.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που ο αρχιτέκτονας της φρίκης που βίωσε επί μια δεκαετία η Gisèle Pelicot φωτογραφήθηκε κατά την είσοδο του στα δικαστήρια του Αβινιόν -συνοδεία μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας, ενώ επιβαίνει σε τεθωρακισμένο περιπολικό, υπό το φόβο των αντιδράσεων του κόσμου που συγκεντρώνεται κάθε ημέρα στον προαύλιο χώρο.

;Όπως μετέδωσε η Marion Dubreuil, μπροστά στον δικαστή είπε πως στην περίπτωση του Simone M. επικοινώνησε μαζί του, μια ημέρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. «Μου είπε πως δεν είναι από την περιοχή και για αυτό θα κατάφερνε να έλθει νωρίς το επόμενο μεσημέρι. Πήγα να τον παραλάβω. Του ζήτησα να ξαπλώσει μέσα στο όχημα, για να μην τον δουν οι γείτονες. Του είχα ήδη πει να μην έχει πιει αλκοόλ.

Πάρκαρα πίσω από το σπίτι, μπήκαμε από το γκαράζ στην κουζίνα, έπλυνε τα χέρια του και του ζήτησα να βγάλει τα ρούχα του. Του επισήμανα πως δεν πρέπει να ξεχάσει τίποτα, όταν φύγει.

Του είπα και ότι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν τυχόν χρειαστεί να φύγει γρήγορα -στην περίπτωση που η Gisèle κουνηθεί ή φανεί πως ανακτά τις αισθήσεις της. Τον ενημέρωσα και ότι θα βιντεοσκοπώ».

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η προβολή του βίντεο, ακουγόταν η φωνή του Dominique Pelicot που προσέβαλε τη σύζυγο του. Οι δικαστές τον ρώτησαν αν το να εξευτελίζει τη Gisèle ήταν κάτι που τον εξιτάριζε. Απάντησε ότι «το τσούλα (που ακούστηκε να λέει, μεταξύ άλλων) κάποιες γυναίκες το εκλαμβάνουν ως κοπλιμέντο. Το εκτιμούν».

«Χρειαζόμουν αγάπη»

Ο Simone M. κατέθεσε πως γνώρισε τον διεστραμμένο Γάλλο στο φόρουμ που είχε τίτλο «Εν αγνοία» της και επισκεψιμότητα 500.000 ανθρώπων κάθε μήνα.

«Την παραμονή με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε τις φαντασιώσεις του, όπως προσπαθούσε να με πείσει να πάω σπίτι του. Για παράδειγμα, μου έλεγε πόσο όμορφη είναι η γυναίκα του και ότι αν ήθελα θα μπορούσα να τη δω, άλλη ημέρα, ενώ είχε τις αισθήσεις της».

Γιατί αποδέχθηκε τελικά, την πρόσκληση;

«Δεν τα πήγαινα καλά με τη σύζυγο μου. Χρειαζόμουν αγάπη». Του ζήτησε να έχει πρόχειρο προφυλακτικό ή αν έχει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα; «Όχι». Όταν μπήκε στο δωμάτιο που ήταν η Gisèle «είδα μια γυναίκα να κοιμάται ή να κάνει ότι κοιμάται». Ήξερε πως είναι ναρκωμένη; «Όχι».

«Ο Pelicot νάρκωσε κι εμένα»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Jean T. είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό, αλλά είχε απαλλαγεί. Είπε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του θύμα «γιατί θύμα είναι η κυρία Pelicot». Εκείνος πήγε από τη Λιόν στο Μαζάν για να τη βιάσει. ‘Η όπως του είπε ο Dominic «για να γ… τη γθναίκα μου».

Εξήγησε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να δικαστεί για βιασμό, καθώς ο Dominic νάρκωσε κι εκείνον. «Μου πρόσφερε ένα αναψυκτικό πριν πάω στο δωμάτιο που ήταν η γυναίκα του. Υπήρχε σεξουαλική επαφή, αλλά δεν ήξερα πως η κυρία Pelicot δεν συμφωνούσε».

Είχε το αναψυκτικό ιδιαίτερη γεύση; «Δεν θυμάμαι. Έχουν περάσει έξι χρόνια». Το ραντεβού με τον Dominic το έκλεισε την ημέρα της πρώτης τους επικοινωνίας. Δεν ήξερε πως ο οικοδεσπότης θα βιντεοσκοπεί.

Ενώ υποστήριξε πως ήταν ναρκωμένος, φάνηκε να ιδρώνει και να έχει στύση. «Ίσως να την απέκτησα όταν είδα τον κύριο Pelicot να διεισδύει στην γυναίκα του». Ένιωθε να έχει χάσει την ελεύθερη βούληση; «Όλα συμβαίνουν στο μυαλό».

Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για το πώς γίνεται να έκανε ό,τι του έλεγε ο Dominic αφού ήταν ναρκωμένος; Και πώς πίστευε πως η κυρία Pelicot έχει συναινέσει, εφόσον ήταν αναίσθητη. Ούτε για το γεγονός ότι έτρεξε έξω από το δωμάτιο, όταν η Gisèle κούνησε το χέρι της.

Μετά το συμβάν, ο Dominic του έστειλε φωτογραφίες από το βιασμό «όπου κατάλαβα πως κάτι έχει πάει πολύ λάθος».

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τις ορμές μου»

Ο πρώην υπάλληλος σούπερ μάρκετ που βίασε έξι φορές τη Gisèle σε ένα δίμηνο, ενώ είχε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα κατέθεσε ότι «δεν επέστρεφα σε αυτό το σπίτι γιατί μου άρεσε να βιάζω, αλλά επειδή δεν μπορούσα να ελέγξω τη σεξουαλικότητά μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έλεγα ‘όχι’ στον Pelicot.

Ο τρόπος που λειτουργούσε ήταν να τραβά φωτογραφίες της τότε συζύγου του και να ελπίζει πως κάποιος θα αντιδράσει. Ένας ήμουν εγώ. Ήθελα να ξεφύγω, ήλπιζα να μην επικοινωνήσει ποτέ ξανά μαζί μου, αλλά την ίδια ώρα δεν έκανα κάτι για να το σταματήσω ο ίδιος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα