Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι όσοι καταθέσουν φάκελο έως τις 24 Οκτωβρίου

Διαβάζεται σε 2'
Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι όσοι καταθέσουν φάκελο έως τις 24 Οκτωβρίου
Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Τι θα περιλαμβάνει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο.

Οι υποψηφιότητες υποψηφίων προέδρων που θα κατατεθούν έως και τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθούν στο συνέδριο του κόμματος προς επικύρωση. Αυτό πρόκειται να εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο.

Αυτό αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, που προφανώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα του Στέφανου Κασσελάκη. Ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος καλείται να αποσαφηνίσει στην πράξη αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις αποφάσεις της Κ.Ε. Ιδίως από την στιγμή που αυτές προβλέπουν 30 υπογραφές μελών της Κ.Ε ή βουλευτών και την υποχρεωτική κατάθεση Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες).

Θυμίζουμε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί να γίνει από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την έναρξη και του προσυνεδριακού διαλόγου.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας από την πλευρά του Κώστα Ζαχαριάδη τέθηκε και θέμα πειθαρχικής αντιμετώπισης των δηλώσεων του Ευάγγελου Αντώναρου που κατηγόρησε για «χουντική» πρακτική τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Π.Γ κατέληξε ότι στην εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή θα περιλάβει αυστηρή παραίνεση για την αποφυγή τέτοιων διατυπώσεων δίχως όμως να αναφερθεί ονομαστικά. Ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτές οι προσεγγίσεις δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα