Ο περήφανος Χατζηδάκης και οι καλλιτεχνικές απορίες για ένα βίντεο

Διαβάζεται σε 3'

Όταν το μήνυμα Κασσελάκη δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά και ο υπουργός Οικονομικών μοιάζει να μην καταλαβαίνει τι (του) συμβαίνει

Απορίες

Δεν είναι και λίγες οι απορίες που προκάλεσε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με το οποίο (κατά κάποιον τρόπο όχι ακριβώς αλλά ίσως, μπορεί και άμα) ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιες από αυτές είναι πολιτικές και τις έχουμε ήδη καταγράψει όπως όλοι όσοι είχαν το βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Όμως κάποιες άλλες είναι … «οικονομο-καλλιτεχνικές».

Όπως για παράδειγμα ποιος καλός ιδιοκτήτης πλοίων του παραχώρησε τα καράβια του για ντεκόρ. Είναι βέβαιο πως θα ξέρει αρκετούς και λόγω πρότερου επαγγέλματος αλλά και εξαιτίας των κοινωνικών ενδηλώσεων που παραβρέθηκε το τελευταίο διάστημα;

Επίσης γιατί αυτό το …κόλλημα με το «Μετρό» αφού με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ίδιος για το Πόθεν Έσχες του (το οποίο δεν δημοσιοποιεί) διαθέτει δύο αυτοκίνητα. Εν εξ αυτών μάλιστα super-car.

Για την επιλογή των δύο στιχουργικών αποσπασμάτων που περιλαμβάνονται στο κείμενο του βίντεο, δεν έχουμε απορία.

Ζήτημα

Μέγα ζήτημα φυσικά το αν όντως ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε υποψηφιότητα!

Έως στιγμής έχουν ισχυριστεί ότι είναι υποψήφιος όλοι οι συνεργάτες του που ρωτήθηκαν, οι βουλευτές που τον στηρίζουν με πρώτη την Θεοδώρα Τζάκρη και τα στελέχη αναλόγου προσανατολισμού.

Θα εικάζαμε ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ντροπαλός και δεν το λέει ό ίδιος. Αλλά δεν μας έχει δείξει τέτοια δείγματα.

Να μην ξεχάσουμε κι αυτούς που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «τρελούς» όσους …δεν κατάλαβαν τελικά αν ήταν όντως δήλωση υποψηφιότητας. Στους «τρελούς» περιλαμβάνονται από δημοσιογράφους έως πολιτικά στελέχη και από … τεχνικούς που έψαχναν την ατάκα της υποψηφιότητας για να την προβάλλουν έως τους πολίτες που δεν καταλάβαιναν «τι θέλει να πεί ο ποιητής.».

Έτσι για την ιστορία χθες βράδυ ακόμη και ο Σωκράτης Φάμελος εξέφραζε τις επιφυλάξεις του. Λέγοντας στην κρατική ραδιοτηλεόραση πως «περιμένω να δω τις υπογραφές και την υποψηφιότητα την επίσημη».

Τα γράφαμε

Εμείς χθες τα γράφαμε από εδώ στο Μέγαρο Μαξίμου και έτσι έγιναν! Τι περίμεναν δηλαδή ότι θα κάνουν «τις πάπιες» με τις ερωτήσεις των «γαλάζιων βουλευτών» και θα λένε ότι είναι «φυσιολογική λειτουργία του βουλευτή» δίχως να το πληρώσουν;

Ας βγάλουν τώρα άκρη με τον Βλάχο που επανέρχεται στο θέμα των «κόκκινων δανείων» με ερώτηση στον Χατζηδάκη και τον Μάξιμο Χαρακόπουλου που φέρνει τα ενεργειακά τιμολόγια των αγροτών με ερώτηση στον Σκυλακάκη.

Να ετοιμάζονται μάλιστα και οι άλλοι υπουργοί που χειρίζονται τα «τζιζ» υπουργεία. Μεταξύ αυτών – όπως μαθαίνουμε- η Νίκη Κεραμέως. Άλλωστε ήδη την «έχει πάρει η μπάλα» με την ερώτηση 8 βουλευτών για την φαρμακευτική κάλυψη των αγροτών.

Περήφανος

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως μπορεί να βάλλεται από παντού (και να έχει πέσει και θύμα παρακολούθησης) αλλά παραμένει …περήφανος (νέο)φιλελεύθερος!

Φρόντισε να το διατυμπανίσει χθες στην Βουλή και μάλιστα δίχως να τον  ρωτήσει κανένας. Στην ομιλία του για το θέμα της παραχώρησης της Αττικής Οδού φρόντισε να το …γενικεύσει το πράγμα.

Όπως δήλωσε «οι 11 αποκρατικοποιήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές του 2023 -που είναι περισσότερες από οποιεσδήποτε άλλες αποκρατικοποιήσεις αριθμητικά έγιναν νωρίτερα στην Ελλάδα- είναι πολύ ωφέλιμες, όχι μόνο διότι εισέρρευσαν και θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά γιατί είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα