Ο Κασσελάκης ο Φλού

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κασσελάκης ο Φλού

Γιατί ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να πει το “είμαι υποψήφιος”. Το κομβικό θέμα του “Πόθεν Έσχες”.

Στην πολιτική τίποτε δεν είναι τυχαίο. Έτσι λοιπόν όταν ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιεί ένα βίντεοσκοπημένο μήνυμα που φέρεται να απηχεί την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δίχως την φράση «θα είμαι υποψήφιος» εγείρει τα ανάλογα ερωτηματικά. Αυτό ακριβώς συνέβη χθες και συνεχίζει να συμβαίνει με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην πράξη

Παρά το γεγονός ότι οι στενοί του συνεργάτες, όπως και οι βουλευτές που τον στηρίζουν διατυμπανίζουν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει ανακοινωθεί, αυτό μένει να αποδειχθεί …στην πράξη.

Μάλιστα ο χρόνος της «απόδειξης» έχει ήδη προσδιοριστεί χρονικά από την χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας το κόμματος: Αυτή ξεκαθαρίζει πως το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (1-3 Νοεμβριου) θα κληθεί να επικυρώσει τις υποψηφιότητες που θα έχουν κατατεθεί έως και τις 24 Οκτωβρίου.

Προϋποθέσεις για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι η κατάθεση 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή βουλευτών όπως και η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες) προκειμένου αυτή να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Το Πόθεν Έσχες

Το ζήτημα του «Πόθεν Έσχες» φαίνεται να αναδεικνύεται ως ένας βασικός λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε αυτό τον … «φλού» τρόπο για να προϊδεάσει σχετικά με την πιθανότητα να είναι υποψήφιος.

Ιδίως αν αυτό συνδυαστεί με την έκκλησή του προς τα μέλη τους και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να «μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους». Στην οποία προστίθεται και η αναφορά στην ανάγκη «να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα».

Η συνολική αυτή «εικόνα» παραπέμπει σε μία τακτική που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να επιδιώκει να βρεθεί στην «εκλογική κούρσα» δίχως να καταθέσει το Πόθεν Έσχες του. Ένα έγγραφο που … αγνοείται εδώ και πολλούς μήνες. Παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί σε στοιχεία που – όπως υποστήριξε- περιλαμβάνει. Επίσης ενώ βρίσκεται στην διάθεση του Εισαγγελέα Αθηνών που διενεργεί έρευνα σχετικά με την κατοχή αλλοδαπών εταιριών που είναι ασύμβατες με την ιδιότητα προέδρου κόμματος που διέθετε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν εμμέσως πλην σαφώς οι ήδη υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε σκωπτικά πως «με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα ,υπόγραφες και Πόθεν Έσχες. Επίσης ο Σωκράτης Φάμελος που δήλωσε σε συνέντευξή του πως για κάθε υποψήφιο «περιμένω να δω τις υπογραφές και την υποψηφιότητα την επίσημη».

Το συνέδριο

Δεν λείπουν πάντως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να επιχειρήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να «ανατρέψει» την απόφαση της Κ.Ε που οδήγησε στο να εκπέσει από το προεδρικό αξίωμα. Έτσι ώστε να βρεθεί ξανά στην θέση του προέδρου. Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν είναι και η διαρροή που γίνεται από το περιβάλλον Κασσελάκη προς επιλεγμένα ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία … «είναι ακόμα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μια εκδοχή όμως που προϋποθέτει πως οι σύνεδροι που θα εκλεγούν έως και τις 21 Οκτωβρίου θα ταχθούν στην πλειοψηφία  τους υπέρ των θέσεων του έκπτωτου προέδρου. Ενδεχόμενο που στην παρούσα φάση μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο. Κυρίως εξαιτίας του ότι τόσο η έντονη τοξικότητα που αποπνέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η κατακρήμνιση των δημοσκοπικών ποσοστών του, χρεώνεται εν πολλοίς στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπό αυτό το κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί σε ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενο την περεταίρω πορεία προς το Συνέδριο και τις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου. Ερώτημα αποτελεί το αν στην Κ.Ε θα τεθεί θέμα να αποσυνδεθούν οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου από αυτές για την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής, θέμα που είχε προκύψει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Σε τέτοια περίπτωση το ζήτημα θα λυθεί με ψηφοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα