Ταϊλάνδη: Ελέφαντες τρέχουν να γλιτώσουν από τις πλημμύρες

Διαβάζεται σε 2'
Ταϊλάνδη: Ελέφαντες τρέχουν να γλιτώσουν από τις πλημμύρες
Φωτογραφία αρχείου iStock

Οι σοβαρές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη βόρεια Ταϊλάνδη, ανάγκασαν πάνω από 100 ελέφαντες να εγκαταλείψουν το καταφύγιο τους.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το The Elephant Nature Park στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης δείχνει κάποιους από τους ελέφαντες να βαδίζουν στα νερά της πλημμύρας καθώς το προσωπικό αναγκάστηκε, λόγω της ταχείας ανόδου των νερών του ποταμού Mae Taeng, να απομακρύνει όλα τα ζώα.

Ο ιδρυτής του πάρκου Saengduean Chailert, ανέφερε ότι ο ελέφαντας που ακολουθούσε πίσω από τους άλλους είναι τυφλός και γι’ αυτό κινούταν αργά.

Σοβαρές πλημμύρες έχουν πλήξει τη βόρεια Ταϊλάνδη τις τελευταίες εβδομάδες που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Yagi, την ισχυρότερη καταιγίδα της Ασίας φέτος. Η καταιγίδα έχει επιδεινώσει την ετήσια περίοδο των μουσώνων στη χώρα, επηρεάζοντας χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το BBC, οι πλημμύρες σάρωσαν το καταφύγιο των ελεφάντων στις 3 Οκτωβρίου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την ταχεία άνοδο του ποταμού Mae Taeng.

Το προσωπικό είπε στο BBC ότι το καταφύγιο έχει 126 ελέφαντες. Εννέα από αυτούς έχουν κολλήσει στην άκρη του πάρκου, αλλά όλοι είναι ασφαλείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα