Επελαύνει η κακοκαιρία “Cassandra”: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Ιωάννινα – 112 στη Θεσπρωτία

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία - κεραυνός (φωτογραφία αρχείου)
Κακοκαιρία - κεραυνός (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας εν όψει της κακοκαιρίας Cassandra ενώ προβλήματα καταγράφονται ήδη σε Κέρκυρα και Δυτική Ελλάδα.

Ήδη από τις πρώτες απογευματινές ώρες επελαύνει στη χώρα μας η κακοκαιρία Cassandra, με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

Στην Κέρκυρα ισχυρές καταιγίδες δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών σε δρόμους.

Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με τις Αρχές να καλούν σε περιορισμό μετακινήσεων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Α. Παρασκευή (04-10-24)

Από νωρίς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β. Σάββατο (05-10-24)

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ασθενή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς (στη δυτικήη Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα